Aprillis oli populaarseim amet kauba komplekteerija

Haapsallane Britta Põldäär alustas toidu kojuvedu tänasest. Valida saab Coopi kaupa. Malle-Liisa Raigla
Haapsallane Britta Põldäär alustas eriolukorra tõttu toidu kojuvedu, kuller ja kauba komplekteerija on ühed populaarsemad ametid.Malle-Liisa Raigla

CVKeskus.ee statistika järgi on aprillikuus olnud kõige populaarsem ametikoht kauba komplekteerija, millele on konkurents kasvanud aastaga kaheksa korda.

Ühele kauba komplekteerija kohale kandideeris keskmiselt 417 inimest. 2019. aasta aprillikuus oli kauba komplekteerija tööpakkumistel keskeltläbi 54 kandideerijat.

Populaarsete ametite loetelus järgnesid komplekteerijale kuller, kus ühele kohale kandideeris 386 inimest ja e-poe töötaja / administraator, kus ühele kohale kandideeris keskmiselt 257 tööotsijat.

Kolm aprillis enim tahetud ametit seotud kaubandusega.

Pea 200 kandideerijat leidus ka tõstukijuhtide ja laotöötajate töökuulutustelt ning keskmiselt üle 100 töösoovija CV laekus ka ostu- ja müügispetsialistide tööpakkumistele. Lisaks mahtusid 10 enim tahetud ameti sekka veel ka personali- ja värbamisspetsialist, telefonimüügi konsultant, kinnisvarahaldur ja müügijuht. Ka kõikidel neil leidus tööpakkumistel keskeltläbi rohkem kui 70 kandideerijat.

„Keskmine kandideerijate arv on 2019. aastaga võrreldes kasvanud tervelt 167%. Sisuliselt üleöö kadus tööturult tööjõupuudus,” ütles CVKeskus.ee turundusjuht Henry Auväärt.

 „Väga oluline on nüüd tegeleda tööjõu ümberkoolitamisega ja olla valmis ümberõppeks, sest kuigi tööandjate värbamisvajadused päev-päevalt kasvavad, on töökohad siiski muutumas ja vajavad uusi oskuseid,“ lisab Henry Auväärt.

10 enim tahetud ametit 2020. aasta aprillikuus

Amet Keskmine kandideerijate arv ühele ametikohale
Kauba komplekteerija 417
Kuller / autojuht 386
E-poe töötaja / administraator 257
Tõstukijuht / laotöötaja 185
Ostuspetsialist 119
Müügispetsialist 115
Personalispetsialist / värbamisspetsialist 93
Telefonimüügi konsultant 90
Kinnisvarahaldur 81
Müügijuht 76
Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments