Politsei: meid rünnati Taebla bussipeatuses

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Haapsalu politseijaoskonna patrullteenistuse vanem Meelis Laurmann. Arvo Tarmula
Haapsalu politseijaoskonna patrullteenistuse vanem Meelis Laurmann. Arvo Tarmula

Kommenteerides süüdistusi, et politseinikud kasutasid reede õhtul Taeblas bussi oodanud noori inimesi korrale kutsudes põhjendamatult jõudu, ütles Lääne prefektuuri Haapsalu patrullitalituse juht Meelis Laurmann, et politseinikke rünnati.

„Reede õhtul sai politsei väljakutse Lääne-Nigula valda Taebla bussipeatusesse, kus teataja sõnul oli eriolukorra reeglitest hoolimata koos kamp noori, kes tarvitasid alkoholi, laamendasid ning lõhkusid seal pudeleid,” ütles Laurmann kirjalikus kommentaaris.

„Patrulli kohale jõudes oli bussipeatuses seltskond noori, keda oli kokku rohkem kui kümme. Esimesena sündmusele reageerinud kahte patrullpolitseinikku rünnati, millega neile põhjustati valu,” jätkas Laurmann.

„Kuna kohapeal oli hulk inimesi, kellest osa olid agressiivsed, kutsusid politseinikud lisajõude. Sündmusele reageerisid veel kaks patrulli, kes aitasid kohapeal kinni pidada 23aastase ja 18aastase noormehe. Mõlemad mehed viidi politseijaoskonda,” selgitas Laurmann.

„23aastane mees kuulati politseijaoskonnas üle kuriteos kahtlustatavana ja peeti kinni, sest ta oli rünnanud mõlemat politseinikku ning ühte neist ka kägistanud. Peale selle oli ta ähvardanud mõlemat politseinikku pudeliga lüüa,” ütles Laurmann.

„18aastane noormees, kes kohapeal politseinike korraldustele ei allunud ning kelle suhtes kasutasid ametnikud samuti kohapeal sundi, lubati jaoskonnast peale politseinikega vestlemist koju,” märkis Laurmann.

„Gaasi kasutas kohapeale abijõuna saabunud patrull 20aastase naise suhtes, kellele oli korduvalt antud korraldus eemaldumiseks, kuid millele naine ei reageerinud. Politseinikud kutsusid kohale ka kiirabi, kes kontrollis naise tervisliku seisundi üle. Samuti vaatas kiirabi üle 18aastase noormehe, kes pärast käeraudade peale panemist kurtis valu,” jätkas Laurmann.

„Sündmuste käigus ütles üks politseinikest 18aastasele noormehele „anna andeks”, kui oli talle vahetu sunni kasutamise käigus tahtmatult valu tekitanud. Olukord ei olnud selleks hetkeks siiski lahenenud ning ei saa öelda, et politsei oleks sunni rakendamise pärast vabandust palunud,” kinnitas Laurmann.

„Politsei jätkab juhtunuga seotud noorte ütluste kogumist ning toimunud asjaolud selgitatakse välja menetluse käigus. Peale selle viime läbi analüüsi, mille käigus anname hinnangu politseinike turvataktikalisele käitumisele,” ütles Laurmann.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
29 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Keegi
3 aastat tagasi

Ja uuesti, vana teada teema, et haapsalu mentidele meeldib rusikaid kasutada

Urmas
3 aastat tagasi

Tatikad / nolgid tulebki paika jõuga panna !

Volli
3 aastat tagasi

Mehe pojad kõvad küll aga ikka karjuvad ema appi.

Töötu kirjatsura
3 aastat tagasi

Haapsalu Politsei, te olete tublid, ära pöörake tõhelepanu mõne kirjastura mõttelõngale, neid on ju mõni, rahvas, eriti Taebla rahvas austab teid ja kiidab, kiidab, et lõpuks ometi. Edu teile

Kristjan
3 aastat tagasi

Valetad-,OLED vist ise endine-,ei -austa neid keegi—hirm sunnib–orjalikult naeratama–!ise OLED….-noortevihkaja–(Elrami)-kummardaja-,ning Taebla rahvas-ei ole sulle volitusi-andnud nagy mullegi– kuid mainin infi-,mida tean-!

Valdo
3 aastat tagasi

Loen ja mõtlen, milline vihkamine valitseb inimeste südameis. Paraku tekkib küsimus, kas hirm seadus ja politsei ees hoiab inimesi eemale teisel inimesel tänaval kõri läbilõikamast? Jumaltänatud, et see vihkamine jääb meediaruumi, mitte ei ole kandunud tänavale.
Kaunist päeva ja minge jalutama.

Kristjan
3 aastat tagasi
Reply to  Valdo

Haapsalu-politseis oleks vaja ammu-muutusi,–onupoja poliitika-,,sama mis ,,riik,,-riigis-,!inimesed elavad nagy orjad-noored saavad-gaasi–kui Suu-lahti teevad–ning vabandus leitakse-,,alati,,-tsaaririigis,,ei tunnistata Eesti seadusi–see on alati nii olnudki-teine !,Moskva,,!

Imelik
3 aastat tagasi
Reply to  Kristjan

Politseinik jagab korraldusi sina täidad neid. Mingit “suu lahti tegemise” varianti ei eksisteeri ja täna loojat et sa USA-s ei ela.

Õige
3 aastat tagasi

Järgmine kord veel karmimalt. Korrahoidjaid võetakse kuulda, mitte ei hauguta neile vastu. Avalik kriitika politsei sellise käitumise suhtes peaks samuti olema karistatav, sealhulgas meedias nende maha tegemine. Rahvas peab nägema, kelle käes on tugev ja vankumatu võim. Maksma panna ajuba ainuõige konservatiivne kord, oleks kõigil parem.

kohustuslik
3 aastat tagasi

Ammu juba on politsei liiga leebe ja mingid ülbikud kasutavad seda ära.Selliste kontrolli all hoidmiseks tuleks kasutada palju karmimaid meetmeid.Kahjuks ei saa meil pättide vastu enam ammu midagi eriti teha ja nad kasutavad seda ära.Nüüd siis räägivad ülbitsejad musta valgeks.Varsti kindlasti räägivad,kuidas nad lillede ja liblikatega mängisid,kui politsei neid ilma põhjuseta peksma tuli.Ma pole küll mingi vägivalla pooldaja aga sedasi läheb asi ikka täiesti käest ära.

Triibik
3 aastat tagasi

Järjekordne ere näide sotside seaduskuulekusest ! Igas riigis, kus nad võimul on (Soome,Rootsi , Saksa . jne) on täielik anarhia ja korralikud maksumaksja d maksad kinni pättide laamandamised. Seepärast korralikud inimsesd sotside poolt kunagi ei hääleta. Huvitav,kas Lääne Elu ja nn. Holm panga omanik hr. Veske on tõesti paadunud sots ??

Valdo
3 aastat tagasi
Reply to  Triibik

Lugupeetud Triibik, kui korralik inimene soovib teistele halba, siis ta ei ole mitte korralik maksumaksija vaid allasurutud RETS.
Kaunist päeva Sinule.

Võib arvata,
3 aastat tagasi
Reply to  Triibik

et Veske on mestis karnaude ja lobjakatega. Leht käib alla, tellimused vähenevad ja Veske saab lõpuks kahjumiga lehest lahti.

Veski Kati
3 aastat tagasi
Reply to  Võib arvata,

Kui on normaalne omanik, siis teeb oma järeldused ja ümberkorraldused, sest kui politseid ei austa, siis võib ka pangal raskeks minna..

Arvos
3 aastat tagasi

Tubli töö. Tuleb üle pea kasvanud lapakatele selgeks teha, et nad pole kunnid.

Üllu
3 aastat tagasi

Kas mitte kaamera pole taebla bussijaama poole suunatud minu teada peaks olema

võimatu
3 aastat tagasi
Reply to  Üllu

Taebla bussipeatus Haapsalu Lossiplatsil?