Risti tüdruk võitis õpilaste teadustööde konkursi

Kaire Reiljan

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Anni Hipp Visla. Foto Kail Visla

Risti põhikooli õpilane Anni Hipp Visla võitis õpilaste riiklikul teadustööde konkursil põhikooli arvestuses esimese preemia.

Visla uuris Läänemere reostuse muutusi Nõva piirkonnas 13 aasta jooksul lestade näitel. 2006. aastal, mil Nõva lahes oli suur õlireostus, kogusid teadlased seal proove reostuse mõju uurimiseks. Nüüd võrdles Visla toonaseid proove enda võetutega, et teada saada, kas olukord on paranenud.

Nõva lahest püütud kaladelt võttis tüdruk rannas proovid ja uuris neid Tartus laborites.  Oma uurimistöös sai ta teada, et 2006. aastaga võrreldes on lestades vähem reoaineid ja kõige rohkem oli langenud õhureostuse osakaal. Konkursi tarvis tegi Visla oma uurmisteemast ka videotutvustuse.

Teadustöö juhendajad olid Tuul Sepp Tartu ülikoolist ja Pille Pirk Risti põhikoolist.

Tänavu esitati õpilaste teadustööde riiklikule konkursile ettevõtmise 19aastases ajaloos rekordiline arv uurimistöid – 195 tööd 218 õpilaselt. Gümnaasiumiõpilastelt saabus konkursile 167 ja põhikooli õppuritelt 28 tööd. Noorimad osavõtjad olid 7. klassist. Koole osales konkursil kokku 63.

Konkursi eesmärk on pakkuda heal tasemel uurimistöö koostanud õpilastele väljundit ning motiveerida ja innustada noori teaduslikumale teemakäsitlusele ka kooli uurimistöödes. Konkursil osalemine annab hea võimaluse saada tagasisidet tehtud tööle ja end teistega võrrelda ning suurima väärtusena  – kohtuda sarnaste huvidega eakaaslastega nii Eestist kui mujalt maailmast.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz