Lihavõtted tähistavad traditsiooniliselt paastuaja lõppu ja see tähendab, et jälle võib hakata rammusamat toitu sööma. Traditsiooniliselt on lihavõttelaual muna- ja lambalihatoitud, kana ja kala. Omal kohal on ka kevadised koogid. Haapsalu kutsehariduskeskuse koka eriala kutseõpetaja Taavi Kuusik pani kirja mõned lihavõttelauale sobivate roogade retseptid.
Marineeritud munad peediga
Ma siis panen: 4 kõvaks keedetud muna,150 gr riivitud juustu,1-2 kekmist küüslauguküünt,4 sl paksu majoneesi, peotäis hakitud maitserohelist.Haki kahvliga munad katki ja sega muud ained omavahel.maitsesta vajadusek pipra ja soolaga. Mõnus võileiva peale või eraldi salatina.
LE ahnus nii suur, et isegi pühaderetseptid ei lasta tasuta lugeda.
Täname. Aga vot ei maksa sentigi, õgige ise lõhkemiseni!
Need retseptid ka kindlasti Nami-nami või toidutare lehelt tasuta võetud ja siia raha eest lugemiseks pandud.