Läänemaa võib saada koroonatestimise

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Tõnis Siir. Foto: Arvo Tarmula
Tõnis Siir. Foto: Arvo Tarmula

Läänemaal praegu koroonaproove anda ei saa, kuid Läänema haigla peaarsti Tõnis Siiri sõnul võib see võimalus lähiajal tekkida.

„Praegu on nii, et kui perearst on andnud saatekirja, aga inimene ei saa ise Pärnusse või Tallinna minna, siis proove analüüsiv labor Synlab lepib inimesega kokku, kus test võetakse,” selgitas Siir.

Vajadusel saadetakse inimesele transport. Siiri sõnul jälgitakse praegu, kui tihedalt Tallinna ja Pärnu sissesõidutestkohad kasutuses on. „Võimalik, et mõne aja pärast hakatakse ka siin ühel või kahel päeval nädalas proove võtma,” rääkis Siir.

Praegu on Läänemaa enam kui 20 000 elanikust positiivse proovi andnud neli testitut.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Ammu oleks aeg!
4 aastat tagasi

Lõpuks ometi.Haapsalu ju ka ikkagi linn.

Mõte
4 aastat tagasi

Aitäh dr Siirile, kui ta selle tõesti teoks teeb ja suudab terviseametis läbi suruda!

Postimees
4 aastat tagasi

Itaalias esineb juba kannibalismi…
Kes uksest väljub, lastakse kohapeal maha..
Tavaliselt koroona raibe läheb söögi eesmärgi taaskasutusse

ammu aeg
4 aastat tagasi

Jah, on andnud positiivse tervel läänemaal ainult 4 ,kuid mitu on testitud, seda peaks ka ütlema. Kaugeltki normaalseks ei saa pidada seda, et kahtlusega peab sõitma Pärnu v. Tallinna. Suur läänemaa haigla ja polegi testivõimalust
Kas oodatakse ka olukorda kus testivõimalus hAAPSALLU ja siis ilmneb ridamisi positiivseid (ning kus ja keda need positiivsed kõik käinud ja nakatanud on )Maske ikka veel apteekides pole ja kes tugev, põeb läbi ja kes nõrk, see…..