0

Naiskodukaitsjad kutsuvad taas aprillis kandma sinilillemärki

Lääne Elu

info@le.ee

Foto: Urmas Lauri
Sinilillekampaania.

Naiskodukaitsjad kutsuvad taas aprillis kandma sinilillemärki ning au andma meie kaitseväe ning kaitseliidu veteranidele. Kaitseväe ja kaitseliidu veterane on meie seas kokku üle 3000 – nende hulgas on nii mehi kui ka naisi. Neid kõiki ühendab vankumatu soov seista Eesti riigi ja rahva vabaduse eest.

Naiskodukaitse esinaine Airi Tooming ütles, et on selge, et tavapärasel kujul Anname Au kampaaniat tänavu ei tule. Ära jäävad kõik planeeritud üritused, mis eeldavad inimeste reaalset kogunemist.

Sinilillekampaania väärtustab tervisesporti ning tänavu kutsume inimesi kampaanias osalema sotsiaalmeedia vahendusel. „Ei saa propageerida sedagi, et minge metsa jooksma, sest ei soovi praegu inimeste kogunemist,“ ütles Tooming. Ta lisas, et siiski pööratakse ka sel aastal veteranidele tähelepanu.

Naiskodukaitse arendusspetsialist Elisa Jakson rääkis, et annameau.ee lehele postitatakse väljakutse tuntud sportlaste osalusel. „Saab testida oma võimeid ja esitada teistele väljakutseid,“ ütles Jakson.

Sinilillemärk meenutab kangelastegu. Kevadine sinilillemärk on kaunis, aga olulisim on sõnum, mida ta kannab. Jakson rääkis, et suured ja rahvarohked ettevõtmised jäävad tänavu ära, aga mõtteis võime siiski anda au veteranidele.

Aprillis saab sinilillesümboolikat soetades annetust teha mitmetes müügipunktides, sealhulgas kontaktivabalt sinilillemärgi endale koju tellida e- Selverist või e-Coopist. Koostöös Itella Smartpostiga saab kampaaniatooteid soetada tellides toote otse postiautomaati www.annameau.ee kodulehelt. Sinilillemärgid on saadaval ka esmatarbekaupu müüvates jaeketi kauplustes Selver, Coop, R-Kiosk, Stockmann.

Kõikjal Eestis aitavad sinilillemamärkide ja käepaelte müüiga annetusi koguda vastavalt eriolukorra tingimustele Naiskodukaitse vabatahtlikud.

Tänavu kevadel kogutakse annetusi toetamaks veterane, nende lähedasi ning tervishoiu- ja spordivaldkonda laiemalt. Sinilille sümboolika müügist saadav tulu aitab Kuressaare haiglal soetada vajalikke seadmeid, MTÜ Peaasjadel jätkata tegevust vaimse tervise edendamisel, Narva linnal rajada välijõusaali ning Eesti invaspordi liidu viia läbi istevõrkpalli treeninguid ning osaleda võistlustel.

Sinilillekampaaniat viib läbi MTÜ Eesti Vigastatud Võitlejate ühing koostöös naiskodukaitsega.

Helja Kaptein

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz