0

Põhja meditsiinistaapi hakkab eriolukorras juhtima Peep Talving

Regionaalhaigla ülemarst Peep Talving. Foto: PERH
Regionaalhaigla ülemarst Peep Talving. Foto: PERH

Terviseameti otsusel tuli koroonakriisi tõttu ümberkorralda kogu Eesti haiglavõrgu töö ja moodustada kaks regionaalset meditsiinistaapi – põhja ja lõuna oma. Põhja meditsiinistaapi juhib regionaalhaigla juhatuse liige-ülemarst, Haapsalust pärit prof Peep Talving, kirjutas Postimees.

Üle-eestilise kriisiabi meditsiinijuhi Arkadi Popovi ja Talvingu staapide koostöös kaardistatakse praegu kogu meditsiinisüsteemi kõik nõrgemad kohad – isikukaitsevahendite vajadus, kopsude ventilatsiooni võimalus, voodikohad, personal, Covid-19 haigete teekonnad haiglates, kuidas nad jõuavad statsionaarsele ravile, kuidas nad jõuavad erakorralisse meditsiini osakonda jne.

Talvingu sõnul hakkas regionaalhaigla ettevalmistusi võimalikeks stsenaariumiteks – kui haiglatesse jõuab mitusada kriitilises seisundis patsienti – tegema juba veebruari alguses. „Panime kokku operatiivstaabi regionaalhaigla töö korraldamiseks  kõrgendatud nakkusriski ajal ja läksime üle kriisijuhtimisele,” ütles Talving. „Haigla operatiivstaabis on igal olulisel valdkonnal selge vastutaja ja meie senise kogemuse pealt oli lihtne kokku panna ka Põhja meditsiinistaap.”

 

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz