Lihula postkontor jääb avatuks kahel päeval nädalas

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Eesti Posti kava järgi on Lihula postkontor märtsist poole vähem aega lahti. Postiametnik Piret Elismäe kaotab töö, sest ei soovi veel väiksema palgaga jätkata. Andres Hion
Lihula postkontor. Andres Hion

Lihula postkontor, mis pidi sellest nädalast suletama, töötab edaspidi kaks päeva nädalas – teisipäeviti ja neljapäeviti.

Eesti Posti jaevõrgu Lõuna piirkonna juht Annely Noobel teatas läinud reedel Lääneranna vallavalitsusele, et postkontor jääb ajutiselt lahti teisipäeviti ja neljapäeviti kell 9–16 – kokku 14 tundi nädalas.

Eesti Posti pressiesindaja Mattias Kaiv ütles Lääne Elule, et ettevõte leidis ajutise töötaja, keda ei olnud vaja välja õpetada. „Ta on olnud meie töötaja juba varasemast,” ütles Kaiv. Kui kaua töötab postkontor lühendatud ajaga, ei osanud Kaiv öelda. „Praeguses eriolukorras ei ole võimalik prognoosida,” ütles Kaiv.

Soovijaid leidus ka kuulutuse peale leida Lihulasse püsiv töötaja. „Minu teada nendega vestlused käivad, aga ma ei tea, kas keegi on välja valitud,” ütles Kaiv.

Kaiv märkis, et kuigi postkontor jääb lahti vaid kahel päeval nädalas, saavad inimesed hädapärased asjad aetud. „Soovitame siiski sinna minna vaid hädavajadusel, et koroonaviiruse levikut vältida,” ütles Kaiv Lääne Elule. Eriolukorras tohib postkontoris korraga viibida vaid kaks inimest – töötaja ning ostja.

Lihula postkontor pidi suletama esmaspäevast, 30. märtsist, sest Eesti Post vähendas senise töötaja koormust poole jagu – täiskoha asemel pidi see hakkama tööle poole kohaga. Sellega ei olnud töötaja nõus ja lasi end koondada. 1400 km² suuruse hajaasustusega valla ainukeseks postiasutuseks oleks jäänud Virtsu postipunkt, mis tegutseb väikeses Kajaka pudupoes. Valla kolmas postiasutus, Varbla raamatukogus tegutsev postipunkt on samuti kinni, sest vallas on eriolukorras suletud kõik raamatukogud.

Postiseaduse järgi peab Lääneranna vallas olema kaks postiasutust. Seadus nõuab igas kohalikus omavalitsuses postiasutust iga 2500 elaniku kohta.

Haapsalu postkontor ja Läänemaa postipunktid peale Pürksi on avatud. Pürksi postkontori sulges Eesti Post Lihulaga samadel põhjustel – vähendas töötaja koormust, see lahkus. Eesti Post otsib uut töötajat koormusega viis päeva nädalas kaks tundi päevas.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments