2

Dirhami pood müüb kaupa ettetellimisel

Kaire Reiljan

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Dirhami kaupmees Vjatšeslav Rätsepp kohalikke elanikke toidukraamita ei jäta. Foto Urmas Lauri

Dirhami poe omanik ja müüja Vjatšeslav Rätsepp pani poeuksed kinni, kuid toidukaubata kohalikud inimesed ei jää – seda saab telefonitsi ette tellida.

„Nädalavahetusel oli pood umbselt rahvast täis, isegi hullem kui suvel,“ rääkis Rätsepp.  Ta lisas, et enamik külastajatest olid võõrad, kes käisid ja ostsid nipet-näpet: ühe limonaadi, ühe jäätise jne. „Käid, desinfitseerid ja puhastad, vaatad hirmuga, kellel nina tilgub, kellel mitte – olin moraalselt juba nii väsinud,” rääkis ta.

Et Dirhami pood on väike ja kui ostjaid palju, ei saagi üksteisega vahet hoida, otsustas Rätsepp poe esmaspäevast sulgeda. Ta lisas, et kuna ta ise kuulub ka tervise poolest riskigruppi, küsis isegi perearst, kuidas ta julgeb sellisel ajal poodi lahti hoida.

Kuigi pood on suletud, saab sealt telefoni teel kaupa tellida. „Esimesed päevad oli 4-5 tellijat päevas, täna juba natuke rohkem,” ütles Rätsepp kolmapäeval. Enamik tellijaid on tema sõnul Dirhamisse maapakku tulnud suvitajad. „Piima, leiba, juur- ja puuvilju, kodujuustu, plokkide kaupa mahla,” loetles poemüüja inimeste soove.

Kaupa koju Rätsepp ei vii, sest tal pole autojuhiluba. „Panen kauba kotiga poe ukse taha ja makstakse ülekandega,” rääkis ta.

Rätseppa sõnul on kohalikud inimesed sellise töökorralduse heaks kiitnud: „99 protsenti püsiklientidest on väga rahul.” Ta lisas, et Dirhami kandis on peresid, kes oma krooniliste tervisehädade tõttu kuuluvad riskigruppi ja neidki pani võõraste rohkus poes muretsema.

„Oleme elus ja oleme terved, see on peamine. Loodan, et peame nii ka suveni vastu,“ ütles Rätsepp.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
kaugelt
kaugelt

tõesti, ka nii saab.Tubli !

Andres
Andres

Tubli mees. Edu ja tervist! Andres

wpDiscuz