Lääne-Nigulas saavad toidukraami koju tellida kõik riskirühma inimesed

Lääne-Nigula valla sotsiaalhoolekande osakonna juhataja Mariel Kõrgemägi võtab vastu riskirühmas olevate inimeste telefonikõnesid. Malle-Liisa Raigla
Lääne-Nigula valla sotsiaalhoolekande osakonna juhataja Mariel Kõrgemägi võtab vastu riskirühmas olevate inimeste telefonikõnesid. Malle-Liisa Raigla

Lääne-Nigula vald avad telefoni, kuhu võivad helistada koroonaviiruse riskirühma kuuluvad inimesed – eakad ja krooniliselt haiged – ja saada seeläbi toidukraami ja ravimid koju kätte.

Lääne-Nigula valla sotsiaalhoolekande osakonna juhataja Mariel Kõrgemägi ütles, et numbrile on ikka helistatud. Telefonikõnedele vastab Kõrgemägi, soovitud kauba viib koju koduhooldaja.  „Juba esmaspäeval oli küsimusi, kuidas ravimid võiksid kätte saada,” ütles Kõrgemägi.

Nii Kõrgemägi kui ka Risti koduhooldaja Egeli Liiv ütlesid, et töö on sama. „Mis on muutunud, on see, et ma kedagi enam poodi ja juuksurisse ei sõiduta,” ütles Liiv.

Samuti on Liival nii autos kui ka kotis kaasas desinfiteerimisvahendid, mida kasutab nii pärast poest tulekut, pärast apteegis käiku ja hoolealuse juurest tulemist. Poest ja apteegist proovib Liiv osta korraga rohkem kui ühe inimese kauba, siis ei pea mitu korda poes käima. Samuti on otsekontakte vähem, näiteks koristamist ja vestlemist. „Nõustamine ja vestlemine on nüüd pigem telefoni teel,” ütles Kõrgemägi.

Nii Kõrgemägi kui ka Liiv ütlesid, et hoolealused võtvad asja rahulikult, paanikat ei ole. „Kuulavad raadiot ja vaatavad televiisorit, on asjaga kursis,” ütles Liiv. „Pigem on nad mures laste ja lastelaste pärast,” lisas ta.

Samuti ütles Liiv, et ostupaanikaga hoolealused kaasa ei läinud. „Võib-olla mõnda asja tagavaraks, aga massiliselt rohkem ostmist ei olnud,” ütles Liiv.

Telefoninumbril 53023163 saavad helistada kõik riskirühma kuuluvad Lääne-Nigula elanikud hädavajaliku toidukauba või ravimite saamiseks. Koduhooldusel olevad inimesed saavad oma teenused tavapäraselt.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Pook
3 aastat tagasi

Tooge meestele viina koju, muidu koroona võtab ära va kurinahk.