Lihula bussides saab tasuta sõita

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Väike roheline buss. Foto: Arvo Tarmula
Väike roheline buss. Foto: Arvo Tarmula

Haapsalu ja Lihula vahel sõitvaid bussiliine haldava Pärnumaa ühistranspordikeskuse juht Andres Kärpuk kinnitas, et pileteid praegu ostma ja sõitu valideerima eriolukorra tõttu ei pea.

„Bussijuht pileteid ei müü ja ei ole ka valideerimiskohustust nendes bussides, kus on ainult üks validaator, mis asub bussijuhi juures,” ütles Kärpuk.

Uus ajutine kord on sisse seatud eelkõige bussijuhi tervise kaitseks. „Sõitjaid on praegu niigi palju vähem kui tavaliselt ja saadav piletitulu ei kaalu kindlasti üles seda kahju, kui bussijuht haigestub või kui peame bussijuhtide puuduses liine sulgema,” selgitas Kärpuk.

Lihula liinidel sõidavad tema sõnul enamasti ühe uksega bussid. Liinidel, kus sõidavad suuremad, mitme uksega bussid, esiust ei avata.

„Ühe uksega busside puhul palume reisijatel mitte üritada bussijuhiga suhtlema hakata – lihtsalt minge bussi ja leidke endale istekoht. Bussijuhi kaitseks on keelatud ka esimesse pingiritta istumine kõikides bussides,” ütles Kärpuk.

Vähemalt kord päevas desinfitseeritakse kõikides bussides kinnihoidmistorud ja käepidemed ning bussijuhid desinfitseerivad käsi.

„Palume nii bussijuhtidel kui ka reisijatel nakkuse kahtluse korral või haigestununa bussi mitte tulla,” lisas Kärpuk.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
väga
4 aastat tagasi

mõistlik