Ametliku statistika järgi Läänemaal koroonaviirust diagnoositud ei ole

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Allikas: terviseamet

Täna hommikuks oli Eestis koroonaviirus diagnoositud 225 inimesel, ööpäevaga lisandus 20 positiivset. Rahvastikuregistri põhjal ei ela koroonapositiivseid inimesi Läänemaal ja Lääne-Virumaal.

Ööpäevaga lisanunud positiivsest testidest on 14 Harju-, 4 Pärnu- ja 1 Võru maakonnas. Neljal nakatunud inimesel puuduvad rahvastikuregistris elukohaandmed ning nelja inimese info on puudulik.

Tõenäoliselt on nakatanud inimeste arv suurem ning viiruse kohapealset levikut arvestades lisandub kindlasti veel haigestunuid. 31. jaanuarist alates on Eestis kokku tehtud 1625 COVID-19 testi.

Terviseameti peadirektor Merike Jürilo kutsus üles mõistvale suhtumisele. “Tahaksin kõigile südamele panna, et me hoiaks oma vanemat elanikkonda, ärge viige lapsi vanavanemate juurde ning paluge oma vanematel, vanavanematel kodus püsida,” ütles ta. “Oluline on hoida selget meelt ning hoolitseda oma ja enda lähedaste füüsilise ning vaimse tervise eest,” sõnas Jürilo.

Oluline on järgida hoolikalt hügieenireegleid (kätepesu, kaitstud köhimine, aevastamine ja nuuskamine, lähikontakti/kätlemise/kallistamise vältimine) ja haiguse korral püsida kodus.

16. märtsist alustas tööd häirekeskuse infotelefon 1247, mis aitab vastata peamistele koroonaviirusega seotud küsimustele. Telefon töötab 24/7 ning on tasuta.

Tarbijavaldkonna küsimustele, mis puudutavad reisi tühistamist või pooleli jätmist, ürituste piletite tasu või muude meelelahutuslike teenuste saamata jäämist, aitab vastustega tarbijakaitse ja Tehnilise Järelevalve Ameti nõuandetelefon 620 1707 tööpäeviti kella 9-18.

Lisainfot leiab terviseameti kodulehelt www.terviseamet.ee/uuskoroonaviirus ja terviseameti Facebookist.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
kodanik
4 aastat tagasi

Kui proove ei tehta ei ole ka koroonaviiruse diagnoose.

Kugli mugli
4 aastat tagasi

Lääne Elu võiks koroona ajaks üldse uksed kinni panna, uudised saab netist kätte niigi.

süsimust iroonia
4 aastat tagasi

kas te ikka teate, milline on ametliku statistika järgi haigla keskmine temperatuur? 😀

juss
4 aastat tagasi

Ärge olge saamatud ja töllid! No on kakskümmend kahtlast ja siis?

Jaah
4 aastat tagasi

Kui teste ei tehta, siis jäämegi nulli ja riigi meelest vaat et tervedki.

Ahaa!
4 aastat tagasi

Mis Läänemaal viga elada! Meil viirust ju pole, kui uskuda kohalikku ajalehte. Järeldus, mis on ilmselgelt ekslik, sest sihilikult testide tegemata jätmine covid-19 sümptomite puhul ei aita vähimatki kaasa statistika tõepärasusele
Ma ei tea… Kas toimetus hakkas hr. Suklese ähvardusi pelgama (olid siin kusagil kommentaariumis)? Peate läänlasi lasteks, kellele võib jokk-infot jagada nagu Päts vaikival ajastul? Avaldage siis vähemalt koduses karantiinis viibijate arvgi.

veel terve
4 aastat tagasi
Reply to  Ahaa!

Mina ka ei usus seda teavet. Tean kindlasti ühte Tais puhkajat, kes läks pärast kohe tööle ja nädala pärast oli palaviku ja köhaga kodus. Analüüsi aga ei tehta. Nii jääme kindlasti kõik terveks … vähemalt statistikas.