Eamets: inimesteni jõuab majanduskriis sügisel

Lääne Elu

info@le.ee

TÜ majandusteaduskonna professor Raul Eamets. Foto Andres Tennus/Tartu Ülikool

TÜ majandusteaduskonna professor Raul Eamets.
Foto Andres Tennus/Tartu Ülikool

Tartu Ülikooli majandusteadlase ja Eesti Eelarvenõukogu esimehe Raul Eametsa sõnul on selged märgid, et majanduskriis on Euroopasse jõudmas. Eesti inimene võiks majanduslangust tema sõnul tunnetama hakata sügisel, vahendas ERRi uudisteportaal.

“Kriisi saab hinnata siis kui on kvartaalsed näitajad. Kriisi ühe või kahe nädala andmete pealt ei hinnata. Märgid selles suunas, et majanduses asjad lähevad allapoole olid juba õhus eelmise aasta lõpust alates, kui me vaatasime tuleviku ootuseid, siis need ootused olid pigem negatiivsed tuleviku suhtes,” kommenteeris Eamets rahandusministri Martin Helme väidet, et kriis on juba käes.

Seda, millal võiksid majandusmõjud Eesti tavainimeseni jõuda, näeme Eametsa sõnul sügisel.

“Sõltub sellest milline on suvi, kui kaua see viiruse asi on kestnud. Täna ju keskmise eestlase jaoks ei ole midagi veel muutunud. Nii kaua kui ettevõtted tegutsevad, nii kaua kui inimestel on töökoht, on kõik väga hästi. Ma ei usu, et tavainimene midagi lähitulevikus tajub, peale selle et ta ei saa igale poole sõita. Aga see on ainult minu arvamus,” nentis Eamets.

“Punkt üks, hetkel ei ole inimese tasandil paanikaks põhjust, punkt kaks, me ei tea, kuidas võivad tänased Euroopa reeglid muutuda,” lausus Eamets.

2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Arvos
3 aastat tagasi

Koomikust naljavend tahtis tõsimeeli sularaha kaotada.

Sass S
3 aastat tagasi

Sambast 800 juba kadunud !