Lihula peatänava arhitektuurivõistluse võitnud arhitektuuribüroo võitis ka Paides

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Lihula konkursi võidutöö „Hõbelauk“ arhitektuuribüroolt b210 OÜ: Kristjan Taaksalu (vasakult), Arvi Anderson ja Aet Ader. Foto. Urmas Lauri

Paide linnavalitsuse ja Eesti Arhitektide Liidu korraldatud Paide keskväljaku arhitektuurivõistluse võitis arhitektuuribüroo b210 võistlustöö “Paas”. b210 tunnistati võitjaks ka Lihula peatänava arhitektuurikonkursil.

Paide võistlusele saabus rekordiliselt palju ehk 23 võistlustööd: kõik kvalifitseerusid ning pääsesid hindamisele. Reedel kuulutas žürii välja auhinnatud ideekavandid, millest parimaks tunnistati võistlustöö “Paas” arhitektuuribüroolt b210, autoriteks Aet Ader, Arvi Anderson, Mari Hunt, Nele Šverns, Kristian Taaksalu ja Karin Tõugu.

Võidutöös kasutatakse paekivirahne ja geomeetrilisi elemente. Pikk platvorm-varjualune kiriku-raekoja teljel jagab väljaku kaheks, piiritledes väljaku jalakäijate osa ja puhastades vaated raekojale ning kirikule. Žürii tõstis esile eelkõige seda, et kogu lahendus toetab ja tõstab esile olemasolevat keskkonda.
.
Eesti Vabariik 100 ja Eesti Arhitektide Liidu koostöös sündinud arhitektuuriprogrammiga “Hea avalik ruum” kaasajastatakse Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva auks kokku 15 Eesti linna ja asula keskused. Seni on EV100 arhitektuuriprogrammi raames uue ilme saanud linnakeskused Tõrvas, Põlvas, Raplas, Valgas, Võrus, Kuressaares, Elvas ning Rakveres. “Hea avalik ruum” jätkuprogrammi raames viidi läbi veel neli arhitektuurivõistlust Tapa, Võsu, Paide ja Lihula linnakeskuste uuendamiseks.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments