Riigikogu arutab kliimamuutuste mõju metsale

Riigikogu püüab leida tasakaalu looduskaitse, kliimaeesmärkide ning metsamajanduse vahel. Foto: Urmas Lauri

Riigikogu tänasel istungil on oluliselt tähtsa riikliku küsimusena  arutelu teemal „Mets muutuva kliima tingimustes”, mida käsitletakse koos metsanduse asjatundjatega.

Keskkonnakomisjoni esimees Erki Savisaar rõhutas, et konstruktiivse arutelu kaudu on vaja leida tasakaal looduskaitse, kliimaeesmärkide ning metsamajanduse vahel. „Metsandusega seotud küsimused on avalikkuse kõrgendatud tähelepanu keskmes ning äga emotsionaalsed. Seda nii käesoleval ajal jooksvate probleemide lahendamisel kui ka seoses metsanduse arengukava koostamisega,” märkis Savisaar. „Metsa tulevik puudutab meid kõiki – metsas põrkuvad riiklikud kui ka erahuvid. Metsal on suur roll nii sotsiaalselt, looduskaitses, kliimas, majanduses kui ka julgeolekus. Kuna huvisid ja tahke on palju, siis on ka tasakaalu leidmine ääretult keerukas ning kõik osapooled peavad tegema kompromisse.”

Tänasel arutelul teevad ettekanded lisaks Erki Savisaarele veel keskkonnaagentuuri metsaosakonna juhataja Taivo Denks, maaülikooli metsapatoloogia dotsent Rein Drenkhan ning Tartu ülikooli loodus- ja täppisteaduste valdkonna ökoloogia ja maateaduste instituudi botaanika vanemteadur Aveliina Helm.

Arutelu algab kell 10.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments