Jaan Krossi 100. sünniaastapäeva puhul tuleb täna heisata Eesti lipud

BNS

Eesti lipp. Foto: Urmas Lauri
Eesti lipp. Foto: Urmas Lauri

Kirjanik Jaan Krossi 100. sünniaastapäeva puhul tuleb täna heisata Eesti lipud.

Valitsuse korralduse kohaselt heiskavad 19. veebruaril Eesti lipu kõik riigi- ja kohaliku omavalitsuse asutused ning avalik-õiguslikud juriidilised isikud. Eesti lippu on oodatud heiskama ka kõik teised.

Ühekordse lipupäevaga tähistatakse Eesti kirjanduse suurkuju, luuletaja, esseisti ja tõlkija Jaan Krossi 100. sünniaastapäeva. Jaan Krossi looming on oluliselt mõjutanud Eesti identiteeti ning tema sõnad mõjutasid Eesti ühiskonda igal tasandil. Krossi sajandale sünniaastapäevale on pühendatud sel nädalal mitmeid sündmusi, seal hulgas näituseid, konverentse ja kirjandusõhtuid.

Eesti lipp heisatakse päikesetõusul, kuid mitte hiljem kui kell 8 ja langetatakse päikeseloojangul.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments