Rimi muudab õhukesed kilekotid tasuliseks

BNS

Rimi loobub väikestest kilekottidest. Foto: Pixabay
Rimi loobub väikestest kilekottidest. Foto: Pixabay

Tänasest ei saa Rimist enam tasuta õhukesi kilekotte, nüüd tuleb nende eest maksta viis senti.

Õhukesi kilekotte võib seaduse järgi tasuta jagada hügieeni eesmärgil. Seni sai Rimis puu- ja köögiviljalettide juures õhukesi kilekotte tasuta võtta. Ettevõte püüab selle sammuga vähendada nii enda kui ka oma klientide ökoloogilist jalajälge. „Õhuke kilekott või üldse kilekott ei ole esmatarbekaup, ilma milleta kuidagi ei saa,” ütles Rimi vastutustundliku ettevõtluse juht Katrin Bats pressiteate vahendusel.

„Tegime eelmine aasta mitu eksperimenti, mil kõik õhukesed kilekotid maksid 5 senti. Eksperimentide tulemus oli see, et õhukesi kilekotte osteti poole vähem kui neid tasuta võeti ehk miljoni asemel pool miljonit. Samal ajal tõstsime ka suurte kilekottide hinda 5 senti – 25 sendini. Viimast muutust aga ei pidanud kliendid oluliseks hinnatõusuks ning suuri kilekotte osteti sama palju kui kogu aeg on ostetud. Siiski on viimase aasta jooksul pigem kasvava klientide arvu juures ostetud suuri kilekotte 10 protsenti vähem.”

„Siit saab teha ainult ühe järelduse – tasuta õhuke kilekott on eestlase jaoks nii omaks saanud, et selle eest raha ei taheta väga kergekäeliselt välja anda. Küll aga ollakse millegipärast meeleldi nõus maksma kõrgemat hinda suurema kilekoti eest,” märkis Bats.

„Kummaline on see, et soodsamat paberkotti pole poekülastajad kilekoti vastu välja vahetanud, kuigi väike tõus nende müügis on näha. 2017. aastal oli paberist ostukottide müük 22 protsenti ning 2019 juba 31 protsenti kõikidest ostetud kottidest. Ka paberkott pole looduse heaolu silmas pidades parim lahendus, seepärast oleme aastaid üles kutsunud pigem ostukotte taaskasutama.”

Bats leiab, et igal poekülastajal võiks kaasas olla riidest ostukott ning oma korduvkasutatavasse kotti saab panna ka puu- ja köögiviljad. „Samuti pakume ka ise puu- ja köögiviljalettide juures korduvkasutatavaid alternatiive õhukesele kilekotile.”

„Lahtises liha- ja kalaletis ei ole veel kahjuks head asendust õhukesele kilekotile ehk siis seal on jätkuvalt õhukesed kilekotid tasuta, kuid kliendil on alati võimalik lasta panna liha- või kalatoode oma korduvkasutatavasse karpi,” kinnitas Bats.

2020. aasta lõpuks asendab Rimi ühekordsed plastikust söögiriistad, kõrred ja plastkarbid keskkonnasõbralike lahendustega. Ühtlasi tegeleb ettevõte aktiivselt sellega, et vähendada ka puu- ja köögiviljade pakendamist.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
15 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Milleni
4 aastat tagasi

me küll jöudnud oleme. Ahnusel pole piire. Vötab lihtsalt ölgu kehitama. Tuleb Rimit vältima hakata.

Triibik
4 aastat tagasi

See Rimi on niigi üks kallimatest poodidest, nii et käin seal harva. Nüüd veelgi vähem. 😖

Ostja
4 aastat tagasi

Rimi on nüüd kauplus, mida ma absoluutselt väldin!

pudrujakapsad
4 aastat tagasi

Puhas rohepesu ehk loodushoiu sildi all tegeletakse lollustega.
Naftat põletatakse sooja saamiseks masuudi/kütteõli näol nii kui nii. Miks ei või see kilekotina vahepeal kasutuses olla ning seejärel ahju minna?

Herta
4 aastat tagasi

Igaljuhul eelistan paberkotte kilekottidele!

Hertake
4 aastat tagasi
Reply to  Herta

et võtame puid sulle maha vm?

Seda et
4 aastat tagasi

No juba pikemat aega on need kotid seal tasulised olnud ja kui tahetud puuvilju või juurvilju, on pidanud tasulise koti võtma kui endal kaasas ei ole olnud.

vajaduseta ei võtagi
4 aastat tagasi

Nõus – vähendama peab. Ei ole nõus, et puu ja köögiviljade juures ei ole tasuta. Kas laon kartulid kassalindile ritta? Ilmselgelt on need kotid juba ammu kauba hinnale lisatud. Nüüd saab topelt küsida. Ostja on sundseisus ja maksabki.

juss
4 aastat tagasi

Võta oma kott kaasa, on raske või? Ja see õhuke junn võiks maksta 10x rohkem!

vajaduseta ei võtagi
4 aastat tagasi
Reply to  juss

Aga maksa .-50, keegi ei saa keelata! Mina lähen mujale poodi.
Ongi raske kotti kaasa võtta. Suvalisel ajal poodi hüpates, peab kogu varustus hommikul olema kaasa varutud. Naeruväärne. Kuidas kassas aru saadakse, kas võtsin neilt koti või oli mul endal kott kotiga kaasas?

Taat
4 aastat tagasi

Küll see 5 senti võib ikka suur raha olla

niinaa
4 aastat tagasi
Reply to  Taat

…et nendega teenida miljoneid. Kaval, kas pole? Maksame.

Vile
4 aastat tagasi
Reply to  Taat

Kui osta mitut sorti juurvilju ja puuvilju, siis tuleb palju juurde maksta. Pensinär ostab tihti kilo kartuleid, mis maksab 30 senti ja mõne porgandi 10 sendi eest ja lisaks 10 senti kilokottide eest.

juss
4 aastat tagasi
Reply to  Vile

Siis lisaks veel mõni õllepurk ja suitsupakk!

Küllap
4 aastat tagasi
Reply to  Taat

Taat on riigikogulane….