Kranich: Reformierakond jäi valitsusest välja kadeduse tõttu

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Heiki Kranich. Foto: Arvo Tarmula

Riigikogu Reformierakonna fraktsiooni liige Heiki Kranich ütles veebisaates “Otse uudistemajast”, et potentsiaalsed partnerid ja vastased on Reformierakonna peale kadedad ning see on jätnud partei ka viimasest kahest valitsusest välja, vahendas ERRi uudisteportaal.

Kranich, kes 30 aastat tagasi oli Reformierakonna eelkäija Eesti liberaal-demokraatliku partei asutajate seas, ütles, et praeguses poliitikas on viisakust vähemaks jäänud. Tol ajal oldi küll poliitiliselt mõne võrra agressiivsemad ja kindlasti ka sinisilmsemad, aga sellist üksteise vaenamist nagu praegu tol ajal ei olnud,” ütles Kranich.

Sildam küsis Kranichilt, miks 20 aastaga on Reformierakond muutunud paljudele stagnatsiooni ja peenhäälestuse sünonüümiks.

“Ma ei jaga seda seisukohta täielikult. Kui sa oled pikalt võimul, siis kõikide sinu potentsiaalsete partnerite ja ka vastaste hulgas kadedus võimendus niivõrd, et lõpuks sul ei ole võimalik sellega enam võidelda,” lausus Kranich.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
11 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
*+*
4 aastat tagasi

Mitte kadetusest vaid reffide üleolevalt suhtumisest ja puht rumalusest kukuti valitsusest välja.

Pole Kade
4 aastat tagasi

Reformierakond loodi juut Simeon Goldber’i (varjunimi Siim Kallas) Eesti Pangast varastatud 10 miljoni USD eest. VEB fondi raha võttis välja juut Heiki Kranick.

Juss
4 aastat tagasi

Kust mätta alt sind üles kaevati.

Agu
4 aastat tagasi
Reply to  Juss

Kust saab pudeliga peldikust

Veebe
4 aastat tagasi

Reformikad on minuarust koos sotsidega üks kõige kõige halvemaid kooslusi üleüldse eestimaale ja Eesti rahvale! Hoidku jumal Eestit selle kordumise eest valitsuses!!!

K.S
4 aastat tagasi

Kadeduse tõttu loomulikult, eks teised taha ju ka oma käekesi küünarnukkideni rahva rahakotti surada, et seeläbi iseenda rikkust kasvatada…

juss
4 aastat tagasi

Tol ajal oldi küll poliitiliselt mõne võrra agressiivsemad ja kindlasti ka sinisilmsemad, aga sellist üksteise vaenamist nagu praegu tol ajal ei olnud,” ütles Kranich.

Ja nõukogude võimu all oli ka parem, kui praegu?

Jepp
4 aastat tagasi
Reply to  juss

Toona polnud rehvormi rahakantimised veel avalikuks ssanud

Ain
4 aastat tagasi

Olen väga rahul, et Rosimannused-Kallased-Kranichid ja kogu see kamp on opositsioonis. Ilma igasuguse kadeduseta. Enda tundeid ei peaks Kranich teistele üle kandma. Katsugu kuidagi üle saada teadmisest, et ei olnudki sinine veri ja aadlitiitlit ka ei antud.

Alibaba
4 aastat tagasi

Reformikad on need kõige vaenulikumad ja omakasupüüdlikumad tegelased üldse. Seistakse ainult rikaste ja ilusate eest. Kahjuks suurem osa eestist seda ei ole.

2. kodanik
4 aastat tagasi

Oskamatus läbirääkimisi pidada ei tohiks küll nüüd kadetsemise põhjuseks olla. 🙂