Kranich sai laenu Koit Uusilt, kelle majja Eesti Loto kolis

Lääne Elu

info@le.ee

Heiki Kranich. Foto: Arvo Tarmula
Heiki Kranich. Foto: Arvo Tarmula

Äripäeva käsutuses olevad dokumendid näitavad, et endine Eesti Loto juht ja praegu riigikogu Reformierakonna fraktsiooni kuuluv Heiki Kranich on saanud vähemalt 280 000 euro ulatuses laenu ettevõtja Koit Uusilt, kelle ettevõtte kinnisvaraarendusse tuli riiklik lotofirma ankurrentnikuks.

Kranichi väitel polnud Uusi ettevõtetel Eesti Loto majaga seonduvate otsuste juures mingit rolli ning omanikusuhted muutusid alles hiljem ja tema ei oska seda kuidagi kommenteerida.

Äripäev väidab aga, et tegelikult oli Eesti Loto maja üüripinda otsides teada, et selle uusarenduse rahastajaks tuleb Uusi osalusega firma EKE Invest ning ka Koit Uus ise tunnistas ajalehele, et sai Hallitänavale rajatavast arendusest teada Kranichi kaudu ning tänu temale üldse maja valmis ehitati.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
See
4 aastat tagasi

Kavalus kõik Leningradi KGB koolis opitu

Kuli
4 aastat tagasi

Vanal koeral ikka vanad trikid. Midagi siin ilmas ei muutu enne kui see pätikamp ei kao ajalukku.

hanschmitch
4 aastat tagasi
Reply to  Kuli

Eks nad nüüd hakkavad juba vaikselt minema ka .

Eks
4 aastat tagasi

Me saame siis ju aru küll