Loit Lepalaan sai rahvamajade ühenduse Kaheksakanna

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Loit Lepalaan. Foto Katrin Viks

Eesti rahvamajade ühendus jagas täna Mäetagusel kiitust läinud aasta parimatele. Muuhulgas anti pikaajalise tubli töö eest välja Kaheksakanna nimelist auhinda, mille sai Kullamaa kultuurimaja juhataja Loit Lepalaan.

Rahvamajade ühenduse Kaheksakanda antakse inimesele, kes on kultuurielu edendamisel ja rahvamaja maine tõstmisel vähemalt 35 aastat aktiivselt tegutsenud.

Lepalaane puhul on esile tõstetud tema suurt panust Läänemaa kultuurielule. Tema korraldatud ürituste läbiv teema on viimasel ajal olnud Kullamaalt pärit eesti helilooja, organisti ja koorijuhti Rudolf Tobiase tutvustamine. Oma tegemistega on Lepalaan püüdnud jätkata Kullamaa kihelkonna väärikat kultuurielu, taastada saja-aasta taguseid traditsioone ning tutvustada ja meelde tuletada selle kandi kunagisi suurkujusid. Suurematel üritusel kõlab Kullamaal alati puhkpill ning Kullamaad on külastanud mitmed tunnustatud koorid ja orkestrid.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Sirje Ginter
4 aastat tagasi

Palju õnne Kullamaa rahvale, et tähistate oma kodukandis väga kõrgel tasemel korraldatud sündmusi, mis jäävad silma. Nendest loodud traditsioonidest oskab praegune alles kooliminev põlvkond kunagi aru saada, millise kultuurikihi peal nad kõnnivad. See korraldamine on igal juhul tavakultuurimaja mõistes väga erinev, sest see nõuab suurt teadmstepagasit ja eeltööd, et tervik välja kukuks.Keegi ei viitsi sellise sügavuti mineva tööga tegeleda. Loidile aga vaprust ja rahulikku meelt ja mine kooli algklassidele rääkima oma Kullamaast, sest see on tuleviku tarbeks nagu narkootikum, kus Sinu teadmiste pagasit enam kuskilt võtta pole.