Läänemaa jahimehed küttisid lõppenud hooajal 472 põtra

BNS

Põdrad. Urmas Lauri

Jahimehed küttisid lõppenud põdrajahihooajal Eestis 6291 põtra, millega täitsid jahindusnõukogudes kokku lepitud küttimismahu, Läänemaa jahimehed küttisid 472 põtra.

Pärnumma jahimehed küttisid möödunud jahihooajal 753 põtra, Harjumaa jahimehed lasid 668 põtra ja Lääne-Virumaa kütid 539 põtra, selgub Eesti Jahimeeste Seltsi (EJS) kokkuvõttest. Viljandimaal lasti 527 ja Raplamaal 523 looma, Läänemaal 472 ja Ida-Virumaal 463 looma. Kõige vähem põtru kütiti lõppenud hooajal Hiiumaal, kus kogusaak oli 145 looma.

EJS-i presidendi Margus Puusti sõnul oli lõppenud hooajal küttimismahtude täitmine oluliselt raskem kui eelnevatel aastatel. „Oleme viinud põdrade arvukuse tasemele, kust allapoole ei tohi enam minna. Meie hinnangul on praegu Eesti metsades ligi 10 000 põtra.”

Keskkonnaagentuur soovitas 2019/2020. aasta jahihooajal küttida 6350 põtra, jahindusnõukogud otsustasid Eestis kokku seada küttimismahuks 6278. Kokku küttisid jahimehed 6291 põtra.

EJS-i juhatuse liikme ja sõraliste küttimisstatistika kokkuvõte autori Priit Vahtramäe sõnul on jahimehed aru saanud loendus- ja küttimisstatistika olulisusest sõraliste ohjamisel. „Sellest lähtuvalt koostasime EJS-is põdraküttimise kokkuvõtte kuu aega pärast põdrahooaja lõppu. See annab jahimeestele võimaluse oma andmeid põhjalikult analüüsida ja teha ettevalmistusi uueks jahihooajaks,“ rääkis Vahtramäe. 1. aprilliks peavad jahimehed esitama omapoolse sõraliste küttimissoovi keskkonnaagentuurile.

Põtru tohib Eestis küttida 15. septembrist 15. detsembrini.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Igal juhul
4 aastat tagasi

Jube!

2. kodanik
4 aastat tagasi
Reply to  Igal juhul

Tõepoolest jube. Pole eestlane kunagi varem põdraliha söönud. Ikka sammal ja puukoor on meie põhitoidus olnud.