Tormituul võib tuua Läänemerele kuni 5,5-meetrised lained

BNS

Foto: Urmas Lauri

Ilmateenistuse prognoosi järgi võib reedene tormituul tuua Läänemerele kuni 5,5-meetrised lained.

Läänemere põhjaosas ja Soome lahe lääneosas puhub edelatuul 14 kuni 19, puhanguti 25 m/s, õhtul edela- ja läänetuul nõrgeneb 9 kuni 13, puhanguti kuni 18 m/s, pärast keskkööd tugevneb merelt alates uuesti 12 kuni 16, puhanguti 19, merel kuni 22 m/s. Laine kõrgus on 2 kuni 4,5 meetrit merel reedel kuni 5,5 meetrit. Ajuti sajab vihm, öösel lörtsi ja vihma. Nähtavus on enamasti mõõdukas.

Väinamerel, Liivi lahe põhjaosas ja Soome lahe idaosas puhub edelatuul 11 kuni 17, puhanguti 20 kuni 24 m/s, õhtul tuul järkjärgult nõrgeneb. Öösel puhub edela- ja läänetuul 8 kuni 13, puhanguti 15 kuni 18 m/s. Laine kõrgus on 1,5 kuni 3,5 meetrit, Väinamerel 1 kuni 1,7 meetrit. Ajuti sajab vihma, öösel ka lörtsi. Nähtavus on enamasti mõõdukas.

Riigi ilmateenistus on mandri-Eestile andnud esimese taseme tormihoiatuse, saartele teise taseme tormihoiatuse. Ilmateenistuse hoiatuse kohaselt võib tugev tuul kaasa tuua elektrikatkestusi, murda puid ja häirida laevaliiklust.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments