Haapsalu 1800 patsienti hakkab ravima virtuaalarst

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Vormsi perearstile Madis Tiigile kuuluv ettevõte Terviseagentuur võttis pensionile jäänud doktor Ilme Leova nimistu üle, kuid pole arsti leidnud. 2. jaanuarist kohtuvad Leova patsiendid arstiga ekraani kaudu, sest kohapeal tohtrit ei ole. Arstikabinetis istub vaid Leova aegadest tuttav pereõde Marina Vasjuk, kes vajadusel loob tohtriga videosilla.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
19 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
kodanik 1
4 aastat tagasi

Kurb oli lehest lugeda, et need 1800 inimest, kelle eest on perearstile ette nähtud pearahad ei saagi endale statsionaarset arsti, et otsitakse arsti aga ta ei hakka kohapeal iga päev olema. Järsku peaks linnavalitsus jõulisemalt niisugusele tekkinud olukorrale vahele astuma.

kodanik 1
4 aastat tagasi
Reply to  kodanik 1

Dr.Leova endised patsiendid on pandud sundseisu, kuna kõik meil tegutsevate perearstide nimistud on täis, inimesed ei soovi virtuaalarsti, automaatselt aga läksid üle sinna nimistusse ja midagi ette ka võtta ei saa, kus on lahendus?

Viive
4 aastat tagasi

Täiesti uskumatu lugu,kuhu Eesti suurepärane perearsti süsteem on jõudnud,paljud perearstid on pensioniealised ja kas edaspidi ongi ainult virtuaalne abi kättesaadav.

Muretseja
4 aastat tagasi

Selle asjaga on siiamaani segased lood. Ei ole täielikku selgust kuidas tegutseda , kui on mõni terviseprobleem. Telefoni numbrit info saamiseks ei ole ka avaldatud. Mina ei ole küll leidnud. ???

rahunege
4 aastat tagasi

hakatakse ravima virtuaalhaigeid ja virtuaalhaigusi, ravima hakkavad puuksu eda, pange ivan ja aju saagija

K.S
4 aastat tagasi

Tegelilult kurb aga nüüd saab Presitentinna järjekordse loo mida Digi Eesti promomisel kasutada…

kodanik
4 aastat tagasi

Tore teada , et dr. Kaspirovski nüüd ka Haapsalus , ei tea , mismoodi vererõhku möödetakse , kas köik nimistusse kuuluvad patsiendid ostavad vererõhu aparaadi vöi terviseamet korraldab inimestele instrumendid ja juhendid koju. Siis saavad patsiendid teatada oma näidud. Kuidas kuulmispuudega inimesed abi saavad , kas viipekeele tölk ka juures, päris põnev, kui pimesool valutab , siis küll vajalik seletada patsiendile eelnevalt , kust kohast ta selle leiab ja kas tekitab valu? Kahju inimestest, eelnevalt peavad anatoomia endale selgeks tegema. Haigekassa peaks sellistele asjadele mõtlema, inimesed vajavad abi , mitte et neil linnuke kirjas ja arst haldab nimistus virtuaalarst. Halloo??… Loe rohkem »

Roheline
4 aastat tagasi
Reply to  kodanik

Kodanik-vererõhku mõõdab sul õde!!!

juhuslik
4 aastat tagasi
Reply to  Roheline

Aga EKG aparaat ja selle lugem? Kas õde oskab teha järeldusi?

uskmatu toomas
4 aastat tagasi

Mina kasutan nn.virtuaalset arsti juba ca 10 aastat ja pole häda midagi kuigi vahemaa minu ja perearsti vahel on 150 km.Kuna ise pole enam esimeses nooruses 77+ siis kogu selle virtuaalravi tulemuseks on,et need kes viletsamad ja ei oska kasutada arvutit kaovad lihtsalt eest ära,andes ruumi ja vahendeid võimekamatele.Kas see ka kooskõlas inimõigustega on siis kes neid inimõigusi maailmas eriti silmas peab !

Muretseja
4 aastat tagasi

Videosilla loomine arstiga ei ole probleemi lahendus. Mis saab vanuritest, kellel on palju terviseprobleeme ja kes ei oska arvutit kasutada?

kuglimugli
4 aastat tagasi
Reply to  Muretseja

Sain aru, et patsient läheb arstikabinetti, kus on elus medõde ja virtuaalarst ekraanil. Räägid oma hädad ära ja arst klõbistab klahve ja kirjutab retsepti. Nuh, kui oled guugeldaja, siis rehkendad oma haiguse ise netist välja ja arst kirjutab ainult retsepti. A kuidas haigel kurku vaadata või mõnd kahtlast kohta ihul ? Ja kuidas haiget südant kuulab ? Pole üldse naljakas. Peab lootma, et selle piirkonna inimesed haigeks ehk ei jäägi…

Jah
4 aastat tagasi

Sain ennast Vassiljevi nimistusse sebida. Ei olnud väga keeruline. Soovitan teistele ka, videosild oli päris hea, arst oli elusalt ekraani peal, rääkis ja naeris ka.

kuglimugli
4 aastat tagasi
Reply to  Jah

Ei ole surnud arsti ekraanil veel näinud kes räägib ja naerab ka. Päris Vassiljev siis kohe.

KodanikS
4 aastat tagasi

Oli plaan ise valida uus perearst, aga keda sa valid kui haigla perearstidel nimistud täis.
Isegi Peretohtri teise arsti nimistu täis. Muidu oleks häda pärast ka see sobinud.