Läänemaal on tormi tõttu murdunud kolm puud

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Üha paisuv tuul on tõstnud merevee taset ning murdnud puid. Tuule kiirus oli kella viieks pärastlõunal Rohukülas 19,5 m/s, Vormsi loodenukas aga 22 m/s.

Tänase tormi tõttu on päästekeskus saanud kolm väljakutset murdunud puude tõttu.

Puud on kukkunud teele Uuemõisas, Herjava ja Höbringi külas. Lääne päästeameti kommunikatsioonijuhi Maris Mooritsa sõnul on kõigis kolmes kohas langenud maha üks puu ja sulenud tee ühes sõidusuunas.

Tuul puhus ka laevu liinilt. Virtsu-Kuivastu liinil ei väljunud tormi tõttu kell 16.25 reis Virtsust ja ka kell 17 reis Kuivastust.

Laevafirma Kihnu Veeteed teatel lükkub tugeva tuule tõttu edasi lükatud reisiparvlaev Ormsö väljumised Svibyst kell 17.05 ja Rohukülast kell 18.15. Väljumist Svibyst kell 19.05 ja Rohukülast kell 20.15 ei ole tühistatud.

Samuti on Saaremaa ja Hiiumaa vahelisel liinil tühistatud kell 17.30 Sõrust ning kell 19 Triigist väljuma pidanud reisid.

Täna keskpäevast hakkas üha tugenvev edelatuul merevee tase kiireti tõstma. Kui kella 12 ajal mõõdeti Rohuküla sadamas merevee tasemeks +46 cm, siis kella 17 ajaks oli vesi tõusnud +96 sentimeetrini. Selleks ajaks oli tuul loodesse pöördunud ning veetase hakkab kiiresti langema.

Homme kella 11 ajaks prognoositakse meretaseme infosüsteemis veetaseme kõrguseks Rohukülas +31 sentimeetrit.

Tugev tormituul püsib täna hilisõhtuni, öö jooksul tuul nõrgeneb. Prognoosi kohaselt on õhtul ja öösel pilves selgimistega ilm, sajab vähest vihma ja lörtsi. Öösel muutub ilm kuivemaks ja külmemaks.

Neljapäeval on oodata peamiselt sajuta ilma ning sooja tuleb päeval kuni viis kraadi.

Arvo Tarmula fotod

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Merlin
4 aastat tagasi

Kuitas nii?😥😰.Mul ju kella 12 :00 kool kuitas kooli saan ????????.kas ei saaki???!!!!🐍😂😭😭😭😭😭😭😭😭😪😪😪😪😪😪😥😥😥😥😥📱📱📱📱📱🎅🎅🎅🎅🎅😣😣😣😒😞😒😞😒

Mart
4 aastat tagasi

Veetaseme kõrgus 31cm ? Siis saab ju jala üle mere. Hea uudis ” ajakirjanik ” !

toits
4 aastat tagasi

mina lugesin viis puud,teel vedelemas.

Sass S
4 aastat tagasi
Reply to  toits

Oksad ei lähe arvesse !

M0rr1
4 aastat tagasi
Reply to  toits

Huvitav ma käisin neid puid eemaldamas ja ma sain 5e tunni tööga vähemalt 20puud hmmmm