Apteegiuputus linnades: tõotatud kaost uste sulgemisel ei paista

Haapsalu Vana apteek on üks vähestest täiesti sõltumatutest apteekidest. Arvo Tarmula
Haapsalu paistab silma apteekide rohkuse poolest. Arvo Tarmula

Postimees käis kolmes apteekide rohkusega silma paistvas linnas uurimas, kuidas mõjutaks kohalikke see, kui lõviosa apteekidest reformi tagajärjel kaoks. Üheks kolmest linnast oli ka Haapsalu.

Haapsallane Silja esimesest apteegist otsitud ravimit ei leidnud, mistõttu läks ta õnne proovima järgmisesse, sadakond meetrit eemal asuvasse rohupoodi.

Silja leidis, et Haapsalus on üksteise kõrval nii palju apteeke, et kui mõni neist kinni panna, ei juhtuks midagi.

Kui Postimees üleeile Rakveres, Võrus ja Haapsalus inimesi küsitles, leidis enamik neist samamoodi.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
8 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Ei saa aru?
4 aastat tagasi

Desinfitseerimisvahendit ja maske ikka apteekides ei müüda. Millal neid siis osta saab? Neid on ju just ja kohe praegu vaja!

2. kodanik
4 aastat tagasi

Lihula inimesele ei lähe korda, mida Silja Haapsalu apteekidest arvab, kui reformi tagajärjel peaks sealt apteek kaduma.

K.S
4 aastat tagasi

Samas kui nt. Paralepas elada siis pole just suurt vahet kas lähima apteegini on 1900 meetrit või 2.1 kilomeetrit… sama kehtib tegelikult ka Pürksi kohta…

Alalhoidlik
4 aastat tagasi

Kui muude eluvaldkondade teenusepakkujaid on turul korraga 4-5, ei nurise keegi, et saab nende vahel hinna, tootevaliku või teeninduse meeldivuse järgi valida. Miks apteegid halvemad on? Kui reform algatati aastaid tagasi tingituna murest, et hulgimüüjast ketiomanikud sundivat proviisoreid eelistama kallimaid või teatud tootja ravimeid, siis rangete müügireeglite kehtestamisega on see mure tänaseks mu teada lahendatud. Samahästi võib karta, et letis teenindav omanikust proviisor huvitub suuremast kasumist. Nii või teisiti taandub kõik inimlikule usaldusele ja kehtestatud normide täitmisele. Reformil reformi pärast pole mõtet. Tavaliselt juhtub ikka nõnda, et tahetakse parimat aga välja kukub nagu alati. PS. Suured monopolid pole mu lemmikud.… Loe rohkem »

uskmatu-toomas
4 aastat tagasi

Vaatame natuke ajalugu.% 50-60 aastat tagasi oli Haapsulus umbes 18000 püsielanikku ja 2 apteeki.Tõesti tuli ka siis vahel 10-15 minutit järjekorras seista ja vahel isegi natuke rohkem oodata sest paljusid ravimeid valmistati kohapeal.
Täna on neid poole rohkem ja kui see näita ravimitele otsa keevitatud raha hulka siis ??
Teisest küljest on meie riigis kaks ravimite maaletoojat sest ega vendade Linnamäede kahe firma erineva nime taga on ikkagi pereasjad.
Pealegi tegi hr.Linnamäe koostööpartner suure rahalise annetuse kas see ka mõjus ei oska öelda aga harilikult abiks ikka.

Validool
4 aastat tagasi

Kindlasti pole Haapsalus apteeke liiga palju,sest tihti tuleb järjekorras seista. Kas loo lapsautor üritab inimesi harjutada mõttega,et varsti on neid vähem ??

loksub paika
4 aastat tagasi
Reply to  Validool

Ilmselgelt on neid ülearugi. Kui kohati tuleb järjekorras seista, mis siis sellest? Iga inimese jaoks apteeki ei teki kunagi.

majaomanik
4 aastat tagasi
Reply to  Validool

Praegu 300 meetri raadiuses 5 apteeki.Kui jääb 3,pole katki midagi.