25

President Kaljulaid palus vabastatud kantsleri ees vabandust

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kerti Kaljulaid: “Tänase otsusega tegi vabariigi valitsus enda ja ühe ministri probleemist terve ühiskonna probleemi. Mulle jääb see sügavalt arusaamatuks ja vastuvõetamatuks.”  Foto: Mattias Tammet / presidendi kantselei

President Kersti Kaljulaid allkirjastas esmaspäeva õhtul maaeluminister Mart Järviku ametist vabastamise ja palus sellele järgnenud avalduses vabandust kantsler Illar Lemetti ees, kelle valitsus samuti esmaspäeval ametist vabastas.

Riigipea avaldus peaminister Jüri Ratasega kohtumise ja minister Järviku ametist vabastamise järel:

„Allkirjastasin just otsuse nr 510, millega vabastasin peaministri ettepanekul ametist maaeluminister Mart Järviku. Aga ma ei taha täna rääkida üldse Mart Järvikust. Ma ei taha ka Illar Lemettist rääkida rohkem kui tema ees vabandada selle pärast, kuidas tema riik on temaga täna käitunud. Millest ma tahan rääkida, on see, et tänase otsusega said kõik inimesed, kes moel või teisel riiki – meie oma Eestit – teenivad, teada, et:

  • kui nad kaitsevad õigusriiki,
  • kui nad lähtuvad ametnikueetikast ja oma ametivandest,
  • kui nad juhivad tähelepanu poliitikute sigadustele,

saab neist Vabariigi Valitsuse jaoks lihtsalt „juhtimisprobleem“.

On lubamatu, et ministri ebakompetentsusele ning võimalikule korruptsioonile tähelepanu juhtinud riigi tippametnikust tehakse poliitilise kauplemise osa. Kui selline käitumine muutub mustriks, on meil kõigil põhjust muret tunda. Tänase otsusega tegi vabariigi valitsus enda ja ühe ministri probleemist terve ühiskonna probleemi. Mulle jääb see sügavalt arusaamatuks ja vastuvõetamatuks.“

 

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Leenu
Leenu

Siin jutt,et opositsioon ei lase tööd teha.Huvitav millist tööd.Need härrased valitsuses pole suutnud varsti juba aasta tööle hakatagi.

Agiu
Agiu

tohoh!? Magasite terve aasta või?

Kaarega
Kaarega

Leenust ei tea rääkida aga olen vaheldumisi nii maganud ,kui ka ärkvel olnud aga tööd valitsuses põle näinud😀Äkki valgustad?

Mnjah
Mnjah
…Riigikontrolli hinnangul ei tohiks Maaeluministeerium ning Veterinaar- ja Toiduamet väita, et kogu Eestis müüdav toit on ohutu, sest toidu-uuringute ja laborianalüüside hulk ei ole piisav ning järelevalves on puudusi… See on nüüd lühikokkuvõte riigi tegevusest toidu ohutuse valdkonnas ehk Maaeluministeeriumi ja VTA tegevusest. Millest me räägime? Meedia kvaliteet ja presidendi rumalus ületavad juba talutavad mõõtmed, faktipõhisus ja teadmispõhine lähenemine ei tähenda midagi, ainult emotsioon on tähtis. Inimliku lolluse määr on liiga suur Eesti ühiskonnas. Samas ega järgmised Riigikontrolli raportid midagi head Maaeluministeeriumi kohta ei räägi – Riigikontrolli hinnangul on Maaeluministeeriumi tegevus saastuse komplekssel vähendamisel suurfarmides andnud vähe tulemusi. Ja me… Loe rohkem »
just
just

kui palju neid tehaseid on meil kinni pandud.Kas mõni poliitik on kunagi inimeste ees vabandanud ? Meil ju on kõik võrdsed ja igaüks loeb….või on nii ainult enne valimisi ?

Agu
Agu

Aina totramaks läheb see. Hakkame iga töötaja ees vabandust paluma, kas nemad ei olegi olulised. PKC pandi kinni, miks krt vabandust president ei palunud!? Ühed on võrdsemad kui teised vist

riik
riik

küsimus pole kindlasti mingis Järvikus või selles kantsleris….siin käib ikkagi mingi suurem võimumäng.

kodanik
kodanik

Ei käi siin mingit mängu. Kamp idioote on kokku saanud. Vanal Helmel pole pole päris selge, mis ametit ta peab. Oma arust juhib kõiki ministeeriume.

Nojah
Nojah

loodan, et kamp idiootide all oli mõeldud ka refi ja sotsi erakondade esindajaid. Siis olen nõus teiega.

Tont
Tont

Aga mida sotsist presidendilt muud oodata võikski…Ometi peaks Põhiseadus ja võimude lahusus kehtima temakeselegi.

Erx
Erx

Oled lolliks joonud või? Mis ajast president sots on olnud?

Agu
Agu

ekrelane ta ka ei ole ju, seda võib isegi lolliks joonud peaga kindlalt väita 🙂

pook
pook

natuke vaadake ringi ikka , see rohkem ikka brüsseli sabarakk

Mann
Mann

Oi issver, mis toimub? President peaks nagu erapooletu olema, mitte aga avaldama nii avalikku toetust reffide poolt paika pandud ametnikule. Kõik nende toiduahelad tuleb lõplikult ja täielikult purustada.

Rein
Rein

Milles asi! Lasti vaid üks intrigant(salasusija) lahti ja see oli üks õige tegu. Milleks proua pidi end alandama?

vot siis
vot siis

No kuulge. kas see on siisnormaalne, et ükski nn. nagu te väidate refide poolt paika pandud ametnik ei oska oma tööd teha kui paika sai uus valitsus.President käitus inimlikult et vabandas, sest käib üks madin ja ära panemine nii valitsuse ministrite kui ametnike osas, Lubage avaldada aevamust-meie riigi inimesed ei ole ometi nii vähe väärt,et taluda sellist rapsimist mis valitsuses toimub ja suuresti on mängus EKRE sse kuulujad.

Agu
Agu

minuteada on just optsioonierakonnad need, kes rapsivad ja ei lase tööd teha valitsusel. Pidevalt kogutakse mingeid allkirju , et umbusaldada jne jne. Läbi meedia käib ainult mustamine. Koostööd ei taha teha. Nii Eestit küll ei arenda ju!

juss
juss

Sa ise oled üks optsioon!

Agu
Agu

tähenärija, parandada ei saa ju 🙂

juss
juss

Siis loe tekst enne postitust läbi, aga ära mõnita keelt!

Agu
Agu

Lollakas! Kas opositsioon on päris eestikeelne sõna või, et keelt rikub? Laenatud kuskilt nagunii

ahaa
ahaa

Nüüd jälgige oma postitusi õige tähelepanelikult! Hakkame kontrollima ja iga vea eest saate miinuse.

pook
pook

ah , mis poolearulisega ikka vaielda …..

vot siis
vot siis

NO nüüd pANI POOK KÜLL PIRNI

vot siis
vot siis

Kui juhtub see, et Ernits saab ministriks on Lemetti oma kohal tagasi,sest sellise töökogemusega selles asutuses ja kõik eelnevad maaelu ministrid k.a. Seeder on teda ainult kiitnud. Mida tähendab, et panid paika refid, tea ,kes siis seda tegema pidi, kui oli refide valitsus ja töötas ju ka Ratase esimeses valitsuses Puhas poliitiline inetu kemplus ja järjekordselt EKRE sünnitis.Oleks neil nüüd mõistust panna paika üks tark ja seda ala tundev parteitu nagu IT mees.

wpDiscuz