Lasteaiatasud põhjustasid Lääne-Nigulas sõnasõja

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kuigi Lääne-Nigula volikogu kehtestas lasteaiatasudes üleminekuaja, eelnes otsuse vastuvõtmisele volikogu istungil tõsine sõnasõda.

„Võimalikud on kaks lähtekohta: kas tõsta kohe kõigil või rakendada üleminekuaega,” ütles Lääne-Nigula vallavanem Mikk Lõhmus volikogule eelnõu tutvustades. „Poliitiline valik on teha üleminekuaeg.”

Üleminekuaja all pidas vallavanem silmas seda, et kuni ületuleva aasta lõpuni oleks lasteaiatasu Noarootsi, Martna ja Kullamaa osavallas väiksem.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Jah
4 aastat tagasi

Hr. Ajakirjanik peaks ennem kirjatüki kirjutamist ja avaldamist omale asja selgeks tegema.

juss
4 aastat tagasi

Ja kui ma ei maksa?

Lapsevanem
4 aastat tagasi

Võiks arvata, et jutt on ulmelistest summadest. Pangu see 27 või mis kõigile, rõõmsalt saab lastetoetusest ära maksta ja pool jääb alleski. Lasteaiapäevade arvuga jagades tuleb umbes 1.20 päev.
Saab tõsta abide palka, mis on senini 650 miinus maksud ja mis “pole prioriteet”. Alampalk jõuab järele varsti.

taeblakas
4 aastat tagasi

Muidugi unustab Mikk Lõhmus ära, et üle on mindud juba kaks aastat ja ikka maksab Taebla lasteaed pea kolmkümmend eurot ja Noarootsis lasteaed kolm eurot, nüüd siis Noarootsis pisut tõusu ja vahe ikka kordades Taebla ja valla teiste lasteaedadega. Lõhmuselt oma demagoogiaga täielik vallavalitsuse ja mõnede mõnede volinike lollikstegemine ja Taebla, Linnamäe, Risti, Martna ja Kullamaa, Nõva rahva – lollitamine, sest selline diskrimineeriv eelnõu läks ju läbi ülinapilt.

veidi kummaline küll
4 aastat tagasi
Reply to  taeblakas

Siis peaks ehk ka vald raha jagama lasteaedadele üleminekuajaga? Ikka Noarootsile vähem ja teistele rohkem. Tõepoolest – üleminekuaeg on ju kestnud ja kestnud, kaua veel? Kas saab nii olla siis, et Noarootsis keegi ei jõua kõrgemat tasu maksta ja Taeblas kannatavad kõik selle vabalt välja?