0

Lääneranna volikogu pidas Lihula kultuurimajas viimase istungi

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Täna pidas Lääneranna volikogu ilmselt oma viimase istungi Lihula kultuurimajas. Foto: Urmas Lauri

Lääneranna vallavolikogu esimees Arno Peksar teatas volikogu tänase istungi lõpus, et ilmselt pidas volikogu Lihula kultuurimajas oma viimase istungi.

Detsembriistung peetakse 19. detsembril veidi pidulikumas õhkkonnas Massu mõisas ning uuest aastast hakatakse koos istuma vallamaja komandal korrusel volikogu saalis, selgitas Peksar.

“Mina näeks, et volikogu peaks istungeid ka valla eri paikades, aga teine asi on see, et volikogu saalvallamaja kolmandal korrusel peaks jaanuarikuus kasutuskõlblik olema,” ütles Peksar. “Praeguse seisuga on mulle selline lubadus antud, et volikogu saal on selleks ajaks valmis ja möbleeritud.”

„Vallavalitsus vastavalt volikogu käsule ja vastuvõetud eelarvele ehitab,” ütles vallavanem Mikk Pikkmets volikogu eelmisel istungil.Va llamaja kolmandale korrusele lisandub kaks saali ning serveri-, ventilatsiooni- ja arhiiviruumid. „Üks saal on väiksem, 15kohaline, kus saab pidada vallavalitsuse koosolekuid, teine saal on 28 inimesele laua ääres ehk siis volikogu jaoks.”

Vallamaja ehk Lihula Jaama 1 bürooruumide ehitustööde hanke võitis Lastel Ehitus OÜ. Esialgne ehituse valmimise tähtaeg oli 31. august, kuid lepingutähtaega pikendati lähtuvalt ehituskäigus ilmnenud asjaolude ning lisatööde teostamise tõttu kuni 25. oktoobrini, millal tulnuks tööd üle anda, sel juhul tulnuks ehitusele väljastada kasutusluba hiljemalt 25. novembril.

“Tööde tähtajast ei ole kinni peetud – eeldatav tööde lõpetamise aeg on 18. november 2019,” teatas vallavanem Mikk Pikkmets volikogu liikmete esitatud arupärimisele vastates.

Tellijale peab maksma iga valmimisega viivitatud päeva eest leppetrahvi 0.05 protsenti lepingu hinnat, kuid kokku mitte rohkem kui 5 protsenti lepingu hinnast.

Vallamaja ehk Lihula Jaama 1 bürooruumide ehitustööd lähevad vallale maksma 169 500 eurot. Lepingujärgne maksumus on 116 548 eurot, millele lisandub käibemaks ehk 139 857,6 eurot ning müürilati, fermide ja põrandaga seotud lisatööde maksumus 24 701,95 eurot, millele lisanduv käibemaks ehk kokku 29 642,34 eurot.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz