Helme: kui Järvik sunnitakse lahkuma, siis valitsus laguneb

BNS

Martin Helme

Rahandusminister Martin Helme ütles esmaspäeval koalitsiooninõukogu toimumise eel, et kui koalitsioonipartnerid survestavad Mart Järvikut maaeluministri kohalt lahkuma, siis „seda valitsust enam pole”, edastas rahvusringhäälingu uudisteportaal.

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) aseesimehe Martin Helme sõnul töötab valitsus samas normaalselt ja konflikti pole. Helme kohtub veel esmaspäeval peaminister Jüri Ratasega, et arutada tekkinud olukorda.

EKRE esimees Mart Helme ja aseesimees Martin Helme kinnitasid juba reedel, et erakond seisab nõuniku tõttu skandaali sattunud maaeluminister Mart Järviku taga ning tema tagandamine ega tagasikutsumine ei tule kõne allagi.

EKRE esimees Mart Helme tegi videopöördumise EKRE portaalis Uued Uudised, kus ütles, et tegu on opositsiooni, peavoolumeedia ja prokuratuuri ühise infooperatsiooniga Mart Järviku ja EKRE vastu.

Esmaspäeval alustas Järvikule umbusalduse avaldamiseks allkirjade kogumist Reformierakonna fraktsioon. Samuti andsid reformierakondlased ja sotsiaaldemokraadid siseminister Mart Helmele üle arupärimise, mis puudutab viimase sõnavõtte teema, et prokuratuur teeb poliitiliselt motiveeritud otsuseid.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
9 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Valdo
4 aastat tagasi

Parem kiire lõpp kui lõputu õudus. Vähem vihkamist. Päikest soovides

Hea
4 aastat tagasi

Et üks õige sõna ka Helme suust, ammu oleks aeg see veidrus lõpetada.

Lääne Elu
4 aastat tagasi

EKRE nagu lasteaed-kõik teevad liiga.

Juss
4 aastat tagasi

Hoiame pöialt, et otsus oleks positiivne – pensionile.

2. kodanik
4 aastat tagasi
Reply to  Juss

Oled valmis uues valitsuses Keskerakonnale peaministri kohta pakkuma? 🙂

arvan
4 aastat tagasi
Reply to  2. kodanik

Nagu ütles martin Helme ,,siis seda valitsust enam pole,, No ja mis siis–on teine valitsus, hullem või parem, küllap näeme sedagi.

Agu
4 aastat tagasi
Reply to  Juss

kas maaelu minister on midagi valesti teinud või? Mida tegema teisiti peaks siis? Tavaline vinguja rsk, ükskõik kes ministritoolil on, ikka pole rahul, aga endal ka ideid pole. Mõtetu mees!

Agule
4 aastat tagasi
Reply to  Agu

Õigekirja järgi arvates oled vist kaabude fänn.

Agu
4 aastat tagasi
Reply to  Agule

Targutaja?