Pääste: Pürksis pliidile keema jäetud õlipott tekitas suure pahanduse (täiendatud kl 14.10)

Lääne Elu

info@le.ee

7. novembril kella 15.30 paiku said päästjad väljakutse Pürksisse, kus oli põlema süttinud pliidil keev õlipott.

Õpilaskorteris oli pott jäetud järelevalveta ning see põles see suure leegiga, tekitades kahju ka laele ja seintele. Läbi põlesid ka pliidi läheduses asunud veeboileri veetorud ning lisaks tulekahjule tekkis ka veeõnnetus.

Õpilaste naaber ütles Lääne Elule, et õnnetuse tagajärg oleks võinud olla palju hullem, kui poleks olnud kohalikku meest Kauri Admanit, kes tulekahju kustutas.

Pärast tulekahju avastamist jooksid korteris elavad õpilased naabri ukse taha tulekustutit laenama. „Arvasin, et nad teevad nalja, kuid üsna pea nägin aknast musta tossu,” rääkis naaber. Kohale läinud naabri sõnul oli õlipott lausleekides ja sellest pritsis igasse suunda põlevat õli, lausleekides oli ka boileri tagune sein. Kuna ka boileri juhtmed olid läbi põlenud pritsis igasse suunda ka vett. „Tänu imele ei pritsinud vett põlevasse potti,” kirjeldas naaber, kes helistas appi Kauri Admani.

Naaber lisas, et samal ajal tormasid teised segaduses õpilased veeämbrit otsima, et tuli kustutada: „Sain neil natist kinni ja palusin eemale hoida.”

Kohale tulnud Adman haaras külma närvi säilitades esikust vaiba ja summutas potis tule, mis üsna mitu korda taassüttis. Lõpuks sai ta tule potis kontrolli alla ja hakkas tegelema boileritaguse seinaga. „Mina jooksin oma korterisse, et haarata kõiksugu imavaid rätikuid ja linasid, et alumisi naabreid veeuputuse eest kaitsta,” kirjeldas naaber. Lõpuks leiti ka kraanid, et korteris vesi sulgeda ja nii saadi boileri veeleke kontrolli alla.

„Kauri kiirete jalgadeta oleks see korter maatasa põlenud ja ka naabrid kannatada saanud. Lisaks, kui neid õpilasi poleks tagasi hoitud, oleksid nad ka ise ennast põlema pannud,” lisas naaber.

Korteris oli küll suitsuandur, kuid selle patareid olid välja võetud ja seetõttu suitsuandurist tulekahju kiiremaks avastamiseks kasu ei olnud. Päästeamet tuletab meelde, et suitsuandur peab olema olemas igas elamises ja see tuleb hoida ka töökorras. Seadet tuleb korra kuus kontrollida vajutades kontrollnupule ja kui seadme patareid on tühjad, tuleb need välja vahetada.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Jass
4 aastat tagasi

Tubli mees see Kauri,meie kohalik sangar ja elumees. Selliseid mehi võiks veel olla!!!
Kaalugu nüüd vabatahtlikuks päästjaks hakkata äkki.

kana
4 aastat tagasi
Reply to  Jass

Oleks vabatahtlik olnud, siis poleks ta õigeaegselt jõudnud 😀

Anonüümne
4 aastat tagasi

JAMA!!! Päästjate saabudes oli tuli juba kohaliku elaniku poolt kustutatud, jubedalt tahetakse tähtsaks teha end ikka. Pigem võiks tunnustada kohalikku, kes tule kontrolli alla sai.

Jou
4 aastat tagasi
Reply to  Anonüümne

Olin samuti tunnistajaks, kuidas kohalikud tulele 1:0 tegid. Väärinfoga artikkel!