Loomakaitse liit tunnustab Haapsalu tarbijate ühistu otsust ilutulestik ära jätta

Lääne Elu

info@le.ee

Ilutulestik. Foto: Arvo Tarmula

Ilutulestik. Foto: Arvo Tarmula

Eestimaa loomakaitse liit tunnustab Haapsalu tarbijate ühistu poolt ostuöö raames kavandatud ilutulestiku ärajätmist.

Sel laupäeval korraldab Haapsalu tarbijate ühistu ja kaubamaja ostuöö, mille käigus on alati meelelahutuse eesmärgil linnarahvast lõbustatud ilutulestikuga.
Kahjuks mõjub ilutulestiku paugutamine paljudele koertele suurt stressi tekitavalt. Koerad võivad saada paanikahoo, tunda kõrgeid helivõnkeid isegi valuna sisekõrvas.
Lääne Elus tehti avalik pöördumine selle traditsiooni muutmiseks ning meil on hea meel tõdeda, et sel korral võitis südametunnistus ja loomasõbralikkus.

Haapsalu tarbijateühistu poolt ostuöö raames plaanitud ilutulestiku ärajätmine on märkimisväärne vastutulek ja üks loomasõbralikumaid tegusid käesoleval aastal.

Tavapäraselt tulevärgi ja paugutamise vastaste kampaaniatega kaasa ei tulda ning julgelt võib väita, et selline sündmuste käik on suisa esmakordne.

Täiendavalt lemmikloomatoitudele ja -tarvetele soodustuste pakkumine on kogu asja juures lisaväärtuseks ja näitab ilmekalt kaupleja meelsust, samuti arvestavat ja hoolivat suhtumist loomasõpradesse.

Eestimaa Loomakaitse Liit avaldab Haapsalu tarbijate ühistu tegevusele tunnustust ning on ostuöö ilutulestiku ärajätmise üle äärmiselt tänulik – nii mõnigi koer jääb kadumata ning mitmed loomad pääsevad paugutamisega kaasnevast hirmust ja stressist.

Täname hoolimast ja loodame, et meie ühiskond jõuab ühel päeval ka selleni, kus teistegi taoliste ürituste korraldamisel kasutatakse meelelahutuseks märksa loomasõbralikumaid meetodeid.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
10 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Jens
4 aastat tagasi

Arvan, et mitte vaid loomade tervise pärast ilutulestik keelata, pigem kogu meie atmosfääri reostamise ja rahva tervise hoidmise heaks- lõpetada. Jah, loomakakat vedeleb, see on orgaaniline, osa loodusest, esivanemate elulaadist. Ei pea ju ometi veel lisaks tekitama keemilist, vaimset reostust. Tõesti, raha anda tervisele panustamiseks, olgu loomade, laste, noorte, vanurite tervise heaks. Nõustun, kui ehk pealinnas, maakonna keskuses poole minutiline sära taevas, mittemingil juhul kolm minutit ja igaüks erineval ajal.

Annaminna
4 aastat tagasi

Kui on teada,millal ilutulestik on ja pauku tehakse,tean koera kasvõi tuppa võtta.Palju hullem on nende suvaliste paugutajatega suvalisel ajal,millal aga tuju tuleb.Nendega peaks tegelema,mitte organiseeritud asja ära jätma.

Haapsalu joodikute liit
4 aastat tagasi

Kiidame. Ootamatu paugutamine mõjub kehvasti meie labiilsetele liikmetele. Teeme ettepaneku langetada õlu Taurus hinda.

Karla
4 aastat tagasi

Ma olen iga jumala õhtu ilutulestiku ära jätnud. Kus kiitus on?

memm
4 aastat tagasi

Õige tegu jah, ka südamehaigetele inimestele mõjub halvasti selline öine paugutamine ning uueaastaööl jube sudu linnas.

Vandaal
4 aastat tagasi

Ostuöö võiks ka ära jätta äärmiselt häiriv üritus vähekindlustatud elanikkonnale !

Leenu
4 aastat tagasi

Loomakaitsjad -minge pekki.

Positiivne
4 aastat tagasi
Reply to  Leenu

Kallis kodanik, miks peab olema iga asja peale nii negatiivne !!!????Milleks kirjutada siin, kui on öelda ainult midagi vastikut. Ehk võiksite oma negatiivsust mujal välja elada, siin ei ole prügikast ega lihtsalt tatipritsimise koht !!!!

Malle
4 aastat tagasi
Reply to  Leenu

Seekord ei lähegi sinna ostuööle, Coopi ette pidid ju kogunema koerte hordid.
Ja ei olnud LE mingit avalikku, lihtsalt üks kirjutas oma koerast,et see kardab pauku. Tahtis koos koeraga poodi minna?

Maksake
4 aastat tagasi

Loomakaitse Liit hakkab nüüd maksma ärajäänud tulu ilutulestiku müüatele.
Maksuamet võtab ka tulumaksu tegelikult mittesaanutelt.