Ajujahile esitati Läänemaalt vaid üks äriidee

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Foto: Ajujaht 19/20
Foto: Ajujaht 19/20

Ajujahile esitati 294 äriideed, üks neist Läänemaalt. Ideid saadeti kõigist Eesti maakondadest, kaugeim idee laekus Indiast. Järgmisesse vooru pääsejad selguvad järgmiseks nädalaks.

“Kõigi tänavu idee esitanute seast omab 65 protsenti kogemust ettevõtjana, mis kinnitab taaskord, et Ajujahti nähakse sisuka ja vajaliku programmina, mis aitab äriga alustamisel jalad alla saada,” ütles EASi ettevõtluse keskuse direktor Tanel Rebane.

Kõigist idee esitanutest moodustavad 65 protsenti mehed ja 35 protsenti naised. Vanim idee esitanu on 73-aastane ja noorim 13-aastane. 54 protsenti idee esitajatest on kõrgharidusega.

Ideid laekus konkursile kõigist maakondadest. Enim laekus ideid Tallinnast (144). Maakonniti jagunevad konkursile saadetud ideed järgmiselt: Tartumaa (50), Harjumaa (46), Pärnumaa (11), Ida-Virumaa (8), Järvamaa (5), Lääne-Virumaa (5), Saaremaa (5), Võrumaa (5), Raplamaa (4), Valgamaa (3), Jõgevamaa (2), Viljandimaa (2), Hiiumaa (1), Läänemaa (1), Põlvamaa (1). Üks idee esitati Ajujahile ka Indiast.

Valdkondade lõikes jagunevad esitatud äriideed järgmiselt: IKT (83), sotsiaalne ettevõtlus (38), energeetika ja keskkond (27), tervis ja biomeditsiin (25), tööstus ja disain (24), turism ja teenusmajandus (21), loomemajandus (9). 67 ideed liigitati muu kategooria alla.

Läänemaalt esitati konkursile tööstuse ja disaini kategoorias äriidee “Automaatne jalanõu pikendus”.

“Pikkuse lisamine inimesele, omal soovil kuni 1 meeter. Mõte on siis selline seadeldis, mida saab lisada oma tööjalatsile ja ka selline, mis on juba seadeldis tööjalatsi sees,” kirjeldavad idee autorid.

Sada parimat äriideed selguvad järgmisel nädalal. Ajujahi korraldusmeeskonna kutsel on sügise jooksul toimunud pitchimisüritustelt otsepääsu järgmisesse vooru saanud kaheksa tiimi.

Nii mullu kui ka tunamullu esitati Ajuhahile 341 äriideed.

Läänlased Ajujahil

  • 2018. aastal esitati Läänemaalt kolm äriideed: üks info- ja kommunikatsioonivaldkonna kategooriast ning ülejäänud muust valdkonnast. Saja parema hulka läänlaste ideed ei pääsenud.
  • 2017. aastal läksid läänlased välja kahe ideega, sündmuste edukaks korraldamiseks mõldud platvormi koostanud Ridline pääses 30 parema hulka.
  • 2016. aastal pääses 30 parema hulka Lihula väikemajaehitaja Greencube.
  • 2015. aastal oli 30 parema hulgas kaks Läänemaalt esitatud ideed: mootorsaeranits ja laulma õpetav äpp Levidera E-muusikakool.
Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments