Läänemaa ideed Ajujahi 100 parema hulka ei pääsenud

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Ajujaht

Esmaspäeva õhtul selgusid Ajujahi ettevõtluskonkursi 100 kõige vägevamat ideed, mis hakkavad omavahel võistlema järgmisel nädalavahetusel TOP 30 pileti ehk arenguprogrammi pääsemise eest. Kolmest Läänemaa ideest ei pääsenud üksi saja esimese hulka.

341-st esitatud ideest jõudsid 100 parema hulka üheksa maakonna esindaja ideed, neist enamik Harju- ja Tartumaalt. Ülejäänud maakonnad, kelle esindajad ajavad taga Ajujahi 30 000 euro suurust peaauhinda ja mitmeid väiksemaid auhindu, on Pärnumaa, Raplamaa, Ida-Virumaa, Lääne-Virumaa, Võrumaa, Saaremaa ja Jõgevamaa.

341 hulgas oli kolm ideed ka Läänemaalt.”Üks oli esitatud info- ja kommunikatsioonivaldkonna kategooriast ning ülejäänud muust valdkonnast,” ütles Ajuhahi kommunikatsiooniga tegelev Kerttu-Liisa Kopliste Lääne Elule.

Mullu pääses Läänemaad esindanud Ridline 30 parema hulka, tunamullu savutas sama tulemuse Lihula väikemajaehitaja Greencube. Ületunamullu oli 30 parema hulgas kaks Läänemaalt esitatud ideed: mootorsaeranits ja laulma õpetav äpp Levidera E-muusikakool.

Top 100 hulgas on noorim osaleja 17-aastane ja vanim 72-aastane. Keskmine osaleja jääb 31 eluaasta lähedale ja omab kõrgharidust. Saja parema idee seast leiab eelkõige info-ja kommunikatsioonitehnoloogia, tööstuse ja disaini ning turismi ja teenusmajandusega haakuvaid ideid.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments