Differt: ma ei teadnud, et Kiievi laager otsustab pääsu naiskonda

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Nelli Differt. Foto: Arvo Tarmula
Nelli Differt. Foto: Arvo Tarmula

Epeenaiskonna peatreener Kaido Kaaberma ütles Eesti Päevalehele, et Nelli Differt ei saa naiskonda, kuna valis Ukraina laagri asemel Läänemaa meistrivõistlused. Differti sõnul andis Kaaberma ise laagris osalemise kohta vastakat infot.

Tänane Eesti Päevaleht vahendab Kaaberma selgitust, miks Eesti edetabelis kolmandaks tõusnud Differt ei pääse epeenaiskonda.

„Differt loobus koondise treeninglaagrist Ukrainas, eelistades Läänemaa meistrivõistlusi ja käis harjutamas Prantsusmaal,“ selgitas Kaaberma. Ta lisas, et 3 + 1 skeem ei kehti vehklejale, kes koondise laagrites ei käi.

Kaaberma sõnul sai Differt kutse laagrisse õigel ajal. Pärast Spliti satelliitturniiri võitu, mis tõstis Differti edetabelis neljandaks, saatis Kaaberma talle sõnumi lubadusega, et laagri kulud makstakse sportlasele kinni.

„Ma ei teadnud, et laager, mille eest ma algselt pidin ise maksma, on kohustuslik ja mõjutab peatreeneri otsust koondise moodustamisel,“ ütles Differt Lääne Elule.

Ta selgitas, et esimese teate Kiievis toimuva laagri kohta saatis Kaaberma vehklejatele 10. septembril. „Seal oli kirjas, et kulud makstakse kinni viiele sportlasele, kelle hulka mina siis ei kuulunud,“ selgitas Differt.

Kutse pakkumisega ikkagi Kiievisse laagrisse sõita ja et sellega seotud kulud makstakse talle kinni, saatis Kaaberma Differtile pärast Spliti võistlust esmaspäeval, 14. oktoobril, mis pani sportlase keerulisse olukorda.

„Laagri alguseni oli siis jäänud nädal. Ma olin esimese info pealt teinud teised plaanid, majutus ja piletid olid juba olemas,“ selgitas Differt.

Kiievis toimunud laagri tõttu ei osalenud teised epeenaised Läänemaa meistrivõistlustel. Differt võitis ning tõusis Kirpu (79 punkti) ja Lehise (76 punkti) järel 73 punktiga kolmandale kohale. Julia Beljajeval on 69 ja Kristina Kuusel 67 punkti. Epeenaiskonna peatreener Kaido Kaaberma lõi Tallinna Mõõgal osaleva naiskonna nimekirja lukku päev enne Läänemaa meistrivõistlusi.

8 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Mnjah
2 aastat tagasi

Eh seda olümpia neljandat. Mis mees see on, kes ei suuda panna reegleid paika? Ju siis mees annab sõna ja mees võtab sõna, imelik seltskond need vehklejad.

Imelik
2 aastat tagasi

Korjata külavõistlustelt punkte ja siis lärmata. Tõeline MK etapp näitas taseme kõigile ära.

fänn
2 aastat tagasi
Reply to  Imelik

Kõik senised võistlused kuni Tallinna Mõõgani olid külavõistlused. Kirpu oleks viies, kui neid poleks olnud. Sisuliselt võistlevad tibid omavahel ja koguvad edetabeli punkte. Enamus ei tähtsusta neid, aga need, kel eelmine aasta kehvasti lõppes pingutavad täiega. Nende külavõistluste põhjal pannakse kokku võistkond terveks hooajaks. Nii ajuvaba süsteemi annab ikka otsida. Igal pool mujal maksavad maailma edetabelid, mitte mingid Kaaberma käkerdised.

Tõnu
2 aastat tagasi

Milles probleem? Täiesti loogiline, et Differt ei pääsenud võistkonda. Kui Differt oleks käinud laagris, ei oleks ta saanud Läänemaa meistrivõistlustelt 12 lisapunkti ning oleks jäänud edetabelis 5. kohale. Kui võistlustele oleks osalenud ka teised naised, saanuks ka nemad lisapunkte ja Differt ei oleks tõisnud 3. kohale.

Harju Loogiline
2 aastat tagasi
Reply to  Tõnu

Differt oli pärast Splitti siiski neljandal kohal. Selle pärast Kaaberma selle viimase hetke pakkumise ju tegi.

Kaido
2 aastat tagasi

Harju Loogiline kasuta arvutit, kui liitmine ja lahutamine ei edene. Kui Läänemaa MV mitte arvestada, siis Nelli paraku viiendal kohal edetabelis.

Harju Loogiline
2 aastat tagasi
Reply to  Kaido

Seda veidram on Kaaberma tõmblemine. Ainuke põhjendus sellel tõmblemisel olla siis see, et Kaaberma tahtis, et kui naiskond ei saa Läänemaa meistrikatelt punkte, ei tohi Nelli ka saada, nii igaks juhuks.
Väga sportlik käitumine.

Kaido
2 aastat tagasi

Harju Loogiline väga loogiline mees.