Tallinn jätab petturi abistaja ametisse

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Tallinna linnavalitsuse kultuuriameti juht Aini Härm ütles Lääne Elule, et enne kohtuotsuse jõustumist ei hakka ta hindama oma alluva Alpo Greebe tegusid.

Tallinna kultuuriameti peaspetsialist Alpo Greebe abistas endist Nõva vallavanemat Deiw Rahumäge vallalt valearvetega raha väljapetmises. Greebe firma Oma Äri OÜ sõlmis Nõva vallavalitsusega õigusabilepingu, kuid enamasti esitas arveid olematute teenuste eest.

Prokuratuuriga kokkuleppele läinud Rahumäe kohtuotsuses seisab, et Greebe ettevõtte Oma Äri OÜ kaudu esitati kümneid libaarveid Nõva vallavalitsusele ja ka teistele ettevõtetele. Summad jõudsid lõpuks Rahumäe ettevõtte kontole. Greebe aitas aastail 2013–2017 Rahumäel Nõva vallavalitsuselt välja petta 26 000 eurot. Rahumägi on selle eest juba Pärnu maakohtus süüdi mõistetud, kuid Greebe mitte. Kohtupidamine tema üle algab Haapsalus esmaspäeval.

„Enne jõustunud kohtulahendit pole võimalik teie küsimust kommenteerida,” kirjutas Härm vastuseks küsimusele, kas ta on Greebele esitatud süüdistustest teadlik.
Greebe ei ole Lääne Elu kõnedele ja e-kirjale vastanud.

Kohus mõistis Rahumäe süüdi selles, et ta varastas aastatel 2015–2017 enda ja kolmandate isikute ettevõtete abil 32 313 eurot Nõva vallavalitsuse raha.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments