Sotsiaalmajas saab nautida teiste rahvaste kultuuri

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Vene folklooriansambel Bõliina. Foto: Arvo Tarmula
Vene folklooriansambel Bõliina. Foto: Arvo Tarmula

Neljapäeval, 24. oktoobril toimub Haapsalu sotsiaalmajas rahvuste päev, mis annab võimaluse näha-kuulda teiste rahvaste tantse ja laule, maitsta gruusia, soome ja eesti rahvusköökide roogi ning teha oma kätega valmis Vepsa rahvuslik nukk.

Temaatiline päev algabki kell 11.30 Natalja Jampolskaja juhendatud meistriklassiga, kus soovijad saavad ise valmis teha Vepsa nuku. Selleks tuleks aga varem oma osavõtu soovist teada anda, helistades telefonil 53 01 1424.

Kell 12.30-ks on sotsiaalmajja oodatud kõik need, kes tahavad teiste rahvaste kultuurist rohkem teada ja osa saada. Sotsiaalmaja juhataja Serli Küünarpuu sõnul on programm kirev ja mitmekesine.

Ljudmilla Jampolskaja juhendamisel esineb vene folklooriansambel Bõliina. Ingeri-soomlane Hilma Tervonen ja soomlased räägivad oma rahva lugu ning pakuvad soome õunakooki ja teed. Ukrainat esindab Haapsalu muusikakooli klaveriõpetaja Bogdana Smagol, kes esineb klaveripalaga.

Gruusia rahvuse esindus tuleb Kalaküla restoranist Iveria, mille peremees Imedi Kekeishvili on ühtlasi Eestis tegutseva Gruusia kultuuriühingu juht. Näha saab ehtsat gruusia rahvatantsu tantsuansambli Lezginka esituses.
Kekeishvili ise räägib gruusia rahvariietest, mida saab muidugi koha peal ka näha. Külakostiks pakutakse populaarseid gruusia köögi hitte nagu hatšapuri ja bahlava.

Eestlasi esindab seekord juba 2001. aastast tegutsev Ridala rahvatantsugrupp Tamme Daamed, mille loojaks Hilja Tamm.
„Sotsiaalmaja pakub külalistele eestlaste traditsiooni kala-kiluampsu,“ lubas Serli Küünarpuu. „Olete kõik oodatud!“

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments