1

Valge sai ja rukkileib taanduvad eestlaste toidulaualt

Lemmi Kann

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Inimeste eelistused leiva- ja saiatoodete suhte on muutunud. Foto: Pixabay
Inimeste eelistused leiva- ja saiatoodete suhte on muutunud. Foto: Pixabay

Viimane kümnend on kahandanud Eesti elanike leiva-saiasöömist umbes kolmandiku võrra. Iseäranis on vähenenud tavalise valge saia ja klassikalise rukkileiva söömine, nende asemele on tulnud seemneleivad ja sepikud, ent neidki süüakse kokkuvõttes vähem kui varem, kirjutab ERR-i uudisteportaal.

Leiburi toodangus tähistab lihtsat klassikalist rukkileiba Toolse leib.
“Selline toode, nagu ta praegu on, sureb tõenäoliselt välja,” ütleb Leiburi juht Asso Lankots otsekoheselt.

Eesti leiva-saia tarbimise kõige mustemad päevad on aga möödas, kõige hullem oli selle kümnendi keskel ehk kolm kuni viis aastat tagasi, kui ühiskonda haaras moehaigus – hirm gluteeni ees.

Loe pikemalt ERR-i uudisteportaalist.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Kodanik
Kodanik

Asi pole gluteenis. Vähemalt valge saia puhul. See on suhkrut täis topitud (miks ta muidu nii magusa maitsega on) ja ebatervislik. Inimesed eelistavad täistera tooteid või sepikut.

wpDiscuz