Valitsus tõstab erakorraliselt pensionit seitsme euro võrra

BNS

Foto: Pixabay

Järgmise aasta riigieelarve eelnõusse jõuab väikeses mahus Keskerakonna peamine valimislubadus ehk erakorraline pensionitõus, vahendab rahvusringhäälingu uudisteportaal.

Ametlikult kinnitamata andmetel lisab eelnõusse kirjutatud erakorraline pensionitõus indekseerimisest tulenevale keskmiselt 38 euro suurusele kasvule seitse eurot kuus. Pensioniindeks on 2020. aastal rahandusministeeriumi prognoosi kohaselt 1,08.

Valitsus avalikustab suure tõenäosusega 2020. aasta riigieelarve eelnõu teisipäeva õhtul. Eelarve eelnõu leppis valitsus sisuliselt kokku neljapäeval, viimastel päevadel on rahandusministeeriumis käinud selle nii-öelda puhtakskirjutamine.

Ühtegi uut maksutõusu eelarve eelnõu ei sisalda.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
10 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
juss
4 aastat tagasi

Aga kui pinss läheb üle 500. oiro?

kohalik
4 aastat tagasi

erakorraline pensioni tõusu lubadus oli ühekordne 100, nüüd saab 84 pole paha.

Tiit
4 aastat tagasi

Kannatust. Miks nii negatiivselt? Reffide aeg te ei saanud sedagi. Kunagi üks eideke sai penssi ainult 12 rubla ja tänas alati öeldes kuldsed sõnad: KES EI TÄNA PISKU EEST, SEE EI TÄNA SUURE SUMMA EEST AMMUGI MITTE.

jaanus
4 aastat tagasi

Kas see ei naeruväärista mitte Keskerakonda ja kogu valitsust? Lubati 100 hja anti 7,

Tähelepanelik
4 aastat tagasi
Reply to  jaanus

Pension tõuseb keskmiselt siiski 38 + 7 = 45 eurot!
See on viimase 12 aasta suurim pensionitõus.

hea mees kes lubabki
4 aastat tagasi
Reply to  Tähelepanelik

Indeksi järgi pension tõuseks nii ehk naa. Pole vahet, mis või kes on valitsuses. Valitsusel pole pääsugi tõstmisest, aga ikka kiidab iseennast – mei tõstsime ja meie tegime! Erakorraline on valitsuse tehtud – lubadus oli 100 ja anti 7 eurot.

Agu
4 aastat tagasi
Reply to  jaanus

Jaanus, olge täpne! Poliitiliselt te ei viitsi nähtavasti süvenedagi, mida valitsus teeb. Lihtsalt olla kõige vastu mida nad teevad!?

Agu
4 aastat tagasi

Ja saabuski õnn meite õuele

K.S
4 aastat tagasi
Reply to  Agu

Ei ütleks et just õnn aga kilo sinki saab ikka…

pensionär
4 aastat tagasi
Reply to  K.S

USKUMATU,nii suur erakorraline pensionitõus, peab minema investeerimisnõustamisele, et kuhu küll see silmipimestavalt suur raha kasumlikult investeerida.