Medalitesadu Haapsalus: vehklejatele kaks kulda, üks hõbe ja kaks pronksi

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Carmen-Lii Targamaa. Fpto: Arvo Tarmula
Carmen-Lii Targamaa. Foto: Arvo Tarmula

Möödunud nädalavahetus oli Haapsalu En Garde vehklejatele võidukas: Tony Sepp võitis laupäeval Haapsalus toimunud Eesti juunioride meistrivõistlustel hõbeda ja Carmen-Lii Targamaa samal võistlusel neidude arvestuses pronksi. Anneli Proosväli ja Oskar Pisnenko võtsid esikoha Eesti järelkasvu turniiri I etapil ja Sandra Alberg sai pronksi.

Laupäeval Haapsalu vehklemishallis toimunud Eesti juunioride karikavõistlustel vehkles Carmen-Lii Targamaa end pronksile. Treener Helen Nelis-Naukase sõnul läks Targamaa võitu püüdma, kuid jäi poolfinaalnis vägagi tasavägises kohtumises alla turniiri võitnud Sandra Skoblovile (Tallinna Mõõk).

„Carmen jäi alguses pikalt taha, kuid suutis siiski matši käiku muuta, jõudes kaotusseisust 10:10 viigini. Kuid seisult 13:13 pani Skoblov end maksma, tegi oma rünnaku ära ja võitis,“ rääkis Nelis.

Tony Sepp sai samal võistlusel hõbemedali. „Alagrupp läks tal täiesti aia taha – ta oli välja kukkumise ääre peal,“ sedastas treener Peeter Turnau.
Edasi läks aga kuni poolfinaalini juba üsna libedalt, kus Sepp võitis Jaron Kiirojat (Tallinna Mõõk). Esikoha matšil tuli tal aga alla vanduda Erik Tobiasele (Sbsk Draakon). Turnau sõnul oleks see kohtumine võinud lõppeda ka võiduga, kuid Sepa närv ei pidanud lõpuni vastu.

Hõbeda võitmise kõrval sai Sepp sel päeval aga veel ühe märgilise võidu. „Ta võitis omavanuste liidrit Ilian Bobrovi (SBSK Draakon) – see oli tõsine ja põhimõtteline võitlus, kus meie noormees jäi peale,“ ütles Turnau.

Tallinna Mõõga eest vehkleva haapsallase Henrik Priimägi võistlus sai otsa poolfinaalis, kus ta komistas samuti Tobiase otsa, kellele pidi alla vanduma.

Pühapäeval oli Haapsalu vehklemishallis Tuleviku võistlussarja (U14) I etapp.
Tütarlastest tuli võitjaks Anneli Proosväli, Sandra Alberg sai kolmanda koha. „Ma olin üsna kindel, et Anneli võidab, ja Sandra vehkles ka eelmisel nädalal Tartus kadettide Eesti karikavõistlustel väga hästi,“ märkis Nelis-Naukas.

Noormeestest võttis võidu Oskar Pisnenko. „Ma lootsin, et ta võidab. Oskar on viimasel ajal hakanud rohkem trenni tegema ja tema areng on silmnähtav,“ kiitis Nelis-Naukas.

Kokkuvõttes iseloomustas ta En Garde vehklemisklubi möödunud nädalavahetust ühe sõnaga – medalitesadu. „Jah, ma olen tõesti rahul,“ ütles Nelis-Naukas.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments