Turismijuht Annika Mändla: Saksa turistid on avastanud enda jaoks Haapsalu

Annika Mändla
Annika Mändla. Foto: Arvo Tarmula

Läänemaa turismijuhi Annika Mändla sõnul käib Haapsalu turismiinfokeskuses suviti turiste igast maailmanurgast, kuid sel suvel torkab silma sakslaste rohkus.

Mändla ütles, et kõige rohkem käib turismiinfokeskuses eestlasi, soomlasi ja sakslasi. „Sakslasi on tõesti väga palju. Ma ei tea küll, et viimastel aastatel oleks siin nii palju sakslasi käinud kui sel suvel,“ nentis Mändla. Ta lisas, et turiste tuleb ka Rootsist, Inglismaalt, Austriast, Kanadast jne. „Turismiinfokeskusest astub läbi ka väga palju sellist rahvast, kes ei ööbi Haapsalus, vaid teevad siia päevase reisi Tallinnast,“ täpsustas Mändla.

Küsimusele, mis suvitajatele Haapsalu juures muret on tekitanud, ei osanud Mändla esimese hooga vastatagi. Siiski on mõned üksikud turistid, kel mureks majutuse leidmine suurürituste ajal ja mõni on ka öeldud, et neil on kurb vaadata peatänava ääres lagunevaid vanu maju.

Enamjaolt on külalistelt saadud tagasiside siiski positiivne ja rahulolev. Mändla sõnul kirjeldatakse Haapsalut kui väikest üllatust; „Haapsalu hästi suur tugevus on meie kohvikute ja restoranide valik. Võib-olla inimesed ei oota, et nad nii väikeses linnas nii hea toiduelamuse saavad.“ Kohvikute ja restoranide kõrval nimetatakseka Haapsalu rohket kultuuripärandit ja väikelinna omapära. „Siin on ilus vanalinn, merelähedus, promenaad, puitpingid — kõik see kokku avaldab välisturistidele muljet,“ rõõmustas Mändla.

7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
kont
2 aastat tagasi

Sakslasi on lihtsalt palju, kuna suurrahvas 80 miljonit ja mitte väga kaugel. USA-s elab sakslasi veelgi rohkem.

Läänlane
2 aastat tagasi

Pr Mändla peaks tegelema kogu Läänemaa turismiga, mitte ainult Haapsaluga ja Suklesega. Läänemaal on väga palju kohti mida külastada aga Läänemaa turismi lehel seda ei kajastata.

to Leili
2 aastat tagasi

Teil on täiesti õigus.Suurem osa eakaid ei kasuta mingeid äppe.Nad on ära õppinud,kuidas lastele ja lastelastele helistada,kuidas kõnele vastata ja see ongi kõik.Nendele oleksid need trükised küll väga vajalikud.Uuendus on küll hea asi,samas peab arvestama ka vanemate inimestega,neil ju samasugusd õigused.

Leili
2 aastat tagasi

Sakslasi on tõesti palju. Kuid Haapsalu oma inimesed on infosulus. Trükitud voldikust, kus olid kirjas kõik Haapsalu kultuurisündmused, on tõesti puudus. Äppi ei kasuta kõik inimesed, eriti vanematel ( keda Haapsalus on enamus) inimestel ei olegi sellist telefoni. Kusagilt ei saa infot Haapsalus toimuvate ürituste kohta.

Ats
2 aastat tagasi
Reply to  Leili

Olin ühe saksa perwkonnaga just koos DFDS laeval. Hästi meeldivad inimesed. Kui said teada et ma olen Haapsalust, olid nad veel eriti sõbralikud kohe. Nad suundusid nimelt Haapsalu puhkama ja hakkasid mult kohe infot pumpama. Mingi voldik oli neil ka olemas ,kus kirjas mõnes eestikeelsed väljendid. Samas ei teadnud nadseda misasi on Rock in Haapsalu. Nad kinnitasid,et sakslased eelistavad alati kodumajutust Haapsalus.