Täna kuulutatakse maapäeval välja tänavune aasta küla

BNS

Lääne Elu

info@le.ee

Aasta küla valimise komisjon tutvus Üdrumaga eelmisel neljapäeval. Foto. Urmas Lauri

Põlvamaal Räpinas peetakse reedest pühapäevani Eesti külade 13. maapäeva, kus avaõhtul peab kõne president Kersti Kaljulaid ning aasta küla 2019 kuulutab välja riigikogu esimees Henn Põlluaas. Aasta külaks akndideerib ka Üdruma käla Läänemaalt.

Eesti külaliikumise Kodukant korraldataval maapäeval osaleb ligi 400 inimest – enamik maakondade delegatsioonides, aga paljud tulevad kaasa elama ka oma kodukülale, sest kõigi maakondade aasta küla kandidaatide seast saab vaid üks üleriigilise aasta küla 2019 tiitli. Mitu organisatsiooni annab küladele ka eriauhindu.

Teisel päeval annab rahandusministeeriumi regionaalhalduspoliitika osakonna nõunik Sulev Valner ülevaate haldusreformi tulemustest. Kokkutulnud arutavad teemal «Tugev küla ja tugev omavalitsus loovad tugeva riigi». Teemakodades kirjutatakse üles tähtsamad mõtted maapäeva manifestiks.

Pühapäev toob Räpinasse maaeluminister Mart Järviku ning riigikogu valitsuskoalitsiooni liikmed, kes koos teemajuht Urmas Vainoga vaatavad läbi mais vastu võetud valitsuse tegevuskava maaelu arengut toetavad tegevused. Päeva lõpuks annab Kodukant ministrile üle maapäeva manifesti.

Põlvamaa võõrustab maapäeva esimest korda. MTÜ Kodukant Põlvamaa ja Põlvamaa külavanemate seltsi liikme Ahti Bleive sõnul on see maakonna küladele hea võimalus oma tegemisi teistele maakondadele tutvustada. Põlvamaa külad on igale maakonnale koostanud omanäolise külastusprogrammi, mis läbitakse veel enne Räpinasse jõudmist. Ka Räpinas aset leidva kultuuriprogrammi pani kokku Põlvamaa Kodukant.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments