Koongasse ehitatakse minibussijaam

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Koonga minibussijaam tehakse tüüpprojekti järgi, mis on valminud arhitektuuribüroos Luhse & Tuhal. Joonis: Luhse & Tuhal
Koonga minibussijaam tehakse tüüpprojekti järgi, mis on valminud arhitektuuribüroos Luhse & Tuhal. Joonis: Luhse & Tuhal

Pärnumaa ühistranspordikeskus (PÜTK) ehitab minibussijaama Lääneranna vallas Koongasse.

Tüüpprojekti järgi on ühekorruselistes minibussijaamades 24,5ruutmeetrine köetav ootesaal, millest ühel pool asub jalgrattahoid ja teisel pool katusealune pingiga ooteala. Ootekotta mahub 20 inimest ja korraga peatub selle ees üks buss. Ootekodade projekti koostamisel on arvestatud ka erivajadustega inimestega.

Pärnumaale on kavas ehitada kokku viis minibussijaama, lisaks Koongale ka Kilingi-Nõmmele, Torisse, Audrusse ja Tootsi. Ehitiste kogumaksumus koos käibemaksuga on veidi üle poole miljoni euro.

Ehitama hakkan Kahu & Kahu Ehitus OÜ. Ühe ootepaviljoni ehitamine võtab kuu aega. Kui ehitus septembris pihta hakkab, peaksid kõik viis ootekoda jaanuari lõpuks valmis olema.

Uue bussijaama saab ka Lihula, kuid sealne bussiootekoda tuleb muinsuskaitsenõuete tõttu teistsuguse välimusega.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Väga
4 aastat tagasi

hea uudis.