Vormsi kodukohvikud avasid uksed

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kuraditosin Vormsi majapidamist ootas laupäeval külastajaid. Foto Meeme Veisson

Vormsil oli laupäeval inimesi tavapärastest rohkem liikvel, sest kolmandat korda peeti saarel kohvikute päeva. Tänavu avas oma õued külalistele 13 majapidamist.

Kõige aktiivsemad olid Hosby küla inimesed, kus oli avatud koguni kolm kodukohvikut. Sajaastase Hansase talu hoovile meelitasid astuma aial rippuvad kirjud vaibad ja hoovist aeg-ajalt kostvad talharpaviisid. Vaibad oli kudunud kohalik käsitöömeister Marju Tamm, kes ühtasi on ka Vormsil omal ajal väga levinud olnud hiiu kandle ehk talharpa mängimise ära õppinud. Küla lõpus avatud Retro kohvikus sai aga maitsta värskeid saiakesi ja retroburgerit.

Hullos asuvas seltsimajas pidasid sel korral kohvikut saare noored ise ja ühtlasi sai külastada märtsis avatud noortetuba. Seltsimajja oodati ka kõiki, kes tahtsid koduses majapidamises üle jäänud kraamile uue omaniku leida.

Mitmes kohvikus oli söögipoolise kõrval müügile toodud ka käsitööd ja vanavara. Kiiremad said osta kodus küpsetatud leiba.

Suuremõisa mõisa kunagisse tallihoonesse end sisse seadnud Tallide pere küll kooke ega muud toidupoolist ei pakkunud, kuid oli kohvikutepäevaks välja pannud pere mitme põlvkonna kunstiloomingu – tuntud akvarellikunstnik Siiri Tall ja tema poeg kirurg Kahro Tall õlimaaldega ning nende lapsed.

Fotod Meeme Veisson

 

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments