0

Rasmus, Pontus ja Lontu seiklevad Imedemaa hoovis viimaseid kordi

Lääne Elu

info@le.ee

Rasmus, Pontus ja Lontu. Foto: Arvo Tarmula
Rasmus, Pontus ja Lontu. Foto: Arvo Tarmula

Pühapäevast saab Haapsalu teatripublik Iloni Imedemaal osa viimasest kaheksast „Rasmuse, Pontuse ja Lontu” etendusest.

Möödunud suvel esietendunud lavastus on rõõmustanud nii publikut kui ka teatrikriitikuid. Lavastaja Eva Kalbus pälvis sel aastal nominatsiooni Eesti teatri auhindade Salme Reegi nimelisele auhinnale pedagoogi- ja näitejuhitöö eest just tänu „Rasmusele, Pontusele ja Lontule”.

Eva Kalbuse sõnul on seda Astrid Lindgreni lugu Eesti lavadel mängitud vähe, kuigi raamatu iga lehekülg väärib lisaks lugemisele ka teatris esitamist. „Mis võiks olla lindgrenlikum kui Imedemaa roheline hoov suvises Haapsalus. Tegelased ja nendevahelised suhted hakkavad seal kui ise elama. Selles seikluslikus loos on palju sekeldusi ja põnevust, aga piisavalt ka armastust ja sõprust, mis kokkupanduna loovad toreda terviku. Ja loomulikult on kirjaniku muhe tekst alati kuulamist-lugemist väärt,” rääkis Kalbus.

Rasmus ja Pontus on kaks täiesti tavalist väikelinna poissi, kes satuvad Rasmuse õde aidates hõbedavaraste jälile. Miks õde abi vajas ja mis varastega toimus ning kuidas puutub siia koerake Lontu ja mõõganeelaja Alfredo, seda kõike saabki näha Iloni Imedemaa kogupere suvelavastuses.

Lavastuses mängivad Tallinna 32. keskkooli teatrisuuna õpilased ja vilistlased. Lisaks nendele astuvad üles näitlejad Andrus Eelmäe ja Merle Talvik.

Piletid on müügil Iloni Imedemaa kassas ja Piletilevis.
Etenduste ajad:
21. juuli kell 18.00
22. juuli kell 18.00
23. juuli kell 18.00
24. juuli kell 18.00
25. juuli kell 18.00
29. juuli kell 18.00
30. juuli kell 18.00
31. juuli kell 18.00

Lavastaja: Eva Kalbus
Kunstnik: Kamilla Kase
Muusikaline kujundaja: Arno Suislep

Osades:
Rasmus: Hans Matthias Kari
Pontus: Mattias Härm
Lontu: Brigita Eva Varrak
Alfredo: Andrus Eelmäe
Berta: Merle Talvik
Ernst: Marko Ehastu
Patrik: Hannes Ivask
Gullan: Jessica Kari/Marta Leen Volar
Trips: Sarah Elisabeth Haidak
Joakim: Mattias Nurga
Ülemkonstaabel: Ingrid Noodla

Etendus on sobilik alates 4. eluaastast.
Kestus: koos vaheajaga u 2 h.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz