Haapsalu jahid läksid Muhu väina regatti juhtima

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Matilda 4. Gerli Tooming
Matilda 4 Kuivastu-Roomassaare etapil. Foto Gerli Tooming/ Muhu väina regatt

Haapsalu jahid Matilda 4 ja Black Bird teevad Muhu väina regatil head sõitu ja läksid oma võistlusgrupis kolme etapi tulemusena juhtima.

Teisipäeval viis regati kolmas etapp purjetajaid Kuivastust Roomassaarde. Pikal, 40-50 meremiili pikkusel distantsil ilm purjetajaid ei soosinud – lisaks vihmale kimbutas neid suurema osa päevast tuulevaikus.

ORC I klassis suutis oludega kõige paremini toime tulla Matilda 4 (kapten Koit Pauts), kes pärast kahte kolmandat kohta võitis etapi ja asus ka kolme sõidu kokkuvõttes grupis liidrikohale. Kuivastu-Roomassaare etapil edestas Matilda 11,5 tunni purjetamise järel korrigeeritud ajas lähimat konkurenti Postimees Sailing Team’i Dago Jahtklubist ca 15 minutiga.

Matilda 4 kapten Koit Pauts kiitis uut paati ja meeskonda. „Meil on uus paat, mille alles hiljuti vette saime ning meeskond ei suutnud täna paati pidurdada. Eelmised kaks etappi meeskond paati veel pidurdas, aga täna mitte. Meil oli tänasel etapil kindlasti õnne. Jälgisime oma konkurente pidevalt – ühed olid merel ja teised kalda all, meie hoidsime keskele ja ei julgenud üksi eemale ära purjetada. Enamasti olid väga vaiksed tuuleolud ja meil kuidagi õnnestus kõik.“

ESTLYS III klassis tuli etapi võitjaks seni teise ja kolmanda koha saanud Black Bird (Tarmo Polli) ning läks gruppi juhtima ka kolme etapi kokkuvõttes. Samas klassis oli Ragamuffin (Sander Saarik) eile 13. kohal ja kokkuvõttes on 12. kohal. Kolmas Haapsalu jahtklubi jaht Tuuslar (Erko Sepp) lõpetas etapi 21. kohaga ja on kokkuvõttes 22. kohal.

Folkbootide klassis võitis taas Kalevi jahtklubi alus Lind, kus roolimeheks haapsallane  Vaiko Vooremaa. Lind juhib võistlust ka kolme etapi kokkuvõttes.

Läänlaste-saarlaste ühismeeskonnaga Lagle III (Õlari Velviste) lõpetas Kuivastu-Roomassaare etapi ORC III klassis neljandana ja on samal kohal ka võistluste kokkuvõttes.

Klassis ESTLYS I lõpetas Haapsalu jahtklubi jaht Chantal (Ingar Lao) kolmanda etapi senise parima, 6. kohaga ja on kolme sõidu kokkuvõttes oma klassis kümnes.

KESTLYS II klassis võistelnud Hilja (Villem Reinaas) oli etapi 30. kohaga ja on kokkuvõttes 29. kohal.

Kolmapäeval purjetavad võistlejad, ümber Abruka ja folkboot Jonna pardal teeb selle etapi kaasa ka president Kersti Kaljulaid. Samuti saadavad 131 jahti eskaadriga täna Roomassaarest teele Antarktika ekspeditsioonile suunduva mootorpurjeka Admiral Bellingshausen.

 

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments