Tammejuure mahetalu jagab kanepitaimi

Lääne Elu

info@le.ee

Tammejuure mahetalu avab pühapäeval huvilistele uksed. Foto: erakogu
Tammejuure mahetalu avab pühapäeval huvilistele uksed. Foto: erakogu

Pühapäeval, 21. juulil avab uksed Tammejuure mahetalu. Näidatakse vastvalminud mahevilja terminali ja pakutakse maitsmiseks toite kanepist. Pilte saab teha kanepitaimede taustal ning iga külastaja saab kingituseks kanepitaime.

Üritus toimub Avatud talude päeva raames, mil on võimalik külastada paljusid talusid Eestimaal. Kell 10.00 avatakse pidulikult Tammejuure moodne mahevilja terminal, kus saab sorteerida, kuivatada ja ladustada mahevilja. AS Dotnuva Balticu ehitatud ARSKA portsjonkuivati kütteallikaks on hakkepuidukatel, võimaldades kuivatada vilja taastuvenergial. Kell 11, 13, 15, 17 toimuvad talus ekskursioonid ja jalutuskäik läbi Suure-Lähtru mõisaaegse küla. Lisaks antakse maitsta kanepist toite, avatud on kanepikohvik ja lastele mängunurk, külastada saab näitust „Tammejuure läbi aegade” ning kohapeal on ka Eesti mahepõllumajanduse pop-up muuseum.

Tammejuure talu on 30 aastat tegutsenud pereettevõte, mis alustas kanepikasvatust 10 aastat tagasi, taaselustades toidukanepi kui vanade eestlaste muistse väetoidu traditsiooni.

Tammejuure mahetalu valmistab ise oma töötlemisseadmetega mahe-sertifikaadiga kanepitooteid, külmpressitud toiduõlisid, kiviveski jahusid, kaerajahu, hernejahu teise veskiga ja helbeid. Tooteid turustatakse enam kui sajas kohas Eestis ja veidi ka välismaal. Pühapäeval, avatud talude päeva raames, saab neid osta ka otse talust.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Roheline
4 aastat tagasi

Kas NarPo ka kohale tuleb?

juss
4 aastat tagasi
Reply to  Roheline

Ei tule! Ega nad päris kanepit müü!

mage
4 aastat tagasi
Reply to  Roheline

Miks peaks tulema? Hari end.