Hooldekodude töötajad istuvad koolipinki

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

caption id="attachment_275881" align="alignnone" width="6000"] Risti hooldekodu juhataja Ave Talvingu sõnul muretses hooldekodu lamavate haigete tõstmist kergendava tõstuki just koolist tulnud töötaja ettepanekul. Foto Arvo Tarmula[/caption]

Tulevast aastast kehtima hakkavad haridusnõuded panevad hooldekodude töötajad keerulisse olukorda, sest suur osa neist peab minema kooli.

Jaanuarist peab hooldekodude töötajatel olema erialane haridus ja see on tekitanud olukorra, kus hooldekodude juhtkond peab töögraafikuid koostades arvestama töötajate õppimisvõimalustega.

„Kui hooldajaid on kümmekond ja kuus neist õpib, siis natuke keeruline on,” tunnistas Haapsalu de la Gardie hooldekodu juhataja Tiina Rohi. „Aga saame hakkama,” lisas ta.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
kas
4 aastat tagasi

see haridusnõue tagab ka palgatõusu ?

dilaila
4 aastat tagasi
Reply to  kas

Peaks küll natuke suurem palk olema!!

minu mõte
4 aastat tagasi
Reply to  dilaila

mitte natuke suurem, vaid tuntavalt suurem. On vähe neidinimesi, kes seda tööd üldse on suutelised tegema nii füüsilises, kui vaimses mõttes. jah, muidugi, kõike ei saa kinni maksta rahas-nii ka nende inimeste taluvusvõimet ja südame headust ,kuid loogiline oleks tasustada Eesti keskmise palgaga,et oleks neil töötajail oma perede tarbeks lahedam elamine