Toomkirikus esineb Moskva organist

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Haapsalu toomkirik. Arvo Tarmula

Täna õhtul annab Haapsalu toomkirikus kontserdi Moskvast pärit organist Alexey Shmitov.

„Minu ajal pole ükski Moskvast pärit organist Haapsalus mänginud,” ütles EELK Haapsalu Jaani koguduse organist Lia Salumäe. „Shmitov tundub olevat kibe mängija.”

Salumäe sõnul tuleb Moskva Tšaikovski-nimelise konservatooriumi dotsent Shmitov siia esinema tänu Haapsalu koguduse kontaktidele Petseri kogudusega.

13aastasena Moskva konservatooriumi muusikakoolis õpinguid alustanud Shmitov on endale nime teinud ka pianisti ja klavessiinimängijana. Pärast konservatooriumi lõpetamist on ta end täiendanud tuntud muusikute juures üle Euroopa. Ta on aktiivne kontsertesineja ja plaadistaja.

Shmitovi repertuaar ulatub baroki suurmeistritest romantismiajastu heliloojateni. Homme õhtul kl 19 toomkirikus algaval kontserdil esitab Shmitov Bachi, Mendelssohni, Rheinbergeri ja Widori muusikat. Ta on esimene organist, kes on mänginud kõiki viit Widori orelisümfooniat.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments