Kaia Kanepi osaleb kallist ravimit vajava beebi toetuseks oksjonil

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Tennisistid oksjonil
Tennisistid Anett Kontaveit, Jürgen Zopp ja Kaia Kanepi osalevad ülikallist ravimit vajava pisikese Annabeli jaoks raha koguval oksjonil. Foto: Instagram

Haruldase geneetilise haigusega kolmekuuse Annabeli kallihinnalise geeniravi rahastamiseks oli heade annetajate abiga 10.juuniks koos 819 485 eurot, teatas Tartu Ülikooli kliinikumi lastefond. Lõviosa sellest pärineb fondi reservist. Raha kogumisega on liitunud nii muusikud kui ka tennisistid, mõlemad seltskonnad osalevad heategevuslikul oksjonil.

“Kõik me oleme kuulnud väikesest Annabelist ning tema murest! Ka meie tahame ja saame teda üheskoos aidata!” teatasid tennisistid Anett Kontaveit, Jürgen Zopp ja Kaia Kanepi.

Koostöös kolme Eesti tipptennisisti: Kaia Kanepi, Anett Kontaveidi ja Jürgen Zoppiga, korraldatakse facebooki postituse kommentaarides heategevusliku oksjoni, mille raames saab soetada endale Kaia, Anetti või Jürgeni autogrammiga tennisereketi.

“Kogu müügist saadava tuluga toetame Annabelile eluks vajaliku ravimi ostu,” kirjutatakse sotsiaalmeediapostituses.

Pisikesel Annabelil on Tallinna Lastehaiglas diagnoositud Spinaalne Lihasatroofia (SMA) – haigus, millega ei ela lapsed ravi puudumise tõttu üle 1-2 aasta vanuseks. SMA ravivõimalus on hetkel olemas ainult Ameerika Ühendriikides, kus ravimifirma Novartis töötas välja ravimi Zolgensma. Zolgensma on hetkel maailma kõige kallim ravim hinnaga 2,1 miljonit Ameerika Ühendriikide dollarit.

Lisainfo Annabeli ning annetamise kohta leiab siit.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments