Laste suvelugemise programm on tänavu laienenud üle Läänemaa

Lääne Elu

info@le.ee

Möödunud aastal suvelugemise programmi edukalt läbinud laste preemiareis viis Eesti lastekirjanduse keskusesse kohtuma kirjanik Kätlin Vainolaga. Foto: Erakogu

Haapsalu lasteraamatukogus on ka tänavu suvel suvelugemise programm, kus lapsed peavad 30 etteantud raamatu seast läbi lugema seitse. Tänavu on programmiga liitunud ka Uuemõisa, Ridala, Asuküla, Nõva, Risti ja Taebla raamatukogud.

Raamatud on jaotatud kolme kategooriasse – kümme raamatut on mõeldud algajatele, kümme edasijõudnutele ja kümme vilunud lugejatele. Iga programmis osaleja saab endale lugemispassi, kus on nimekiri soovituslikest raamatutest.

Iga loetud raamatu eest saab lugemispassi templi. See, kas raamat on ka tegelikult loetud, selgub raamatu tagastamisel paarile küsimusele vastates. Lugemispassi vähemalt seitse templit kogunud lapsed viiakse sügisel rännakule keskaega Haapsalus linnusesse.

Suvelugemise eesmärk on motiveerida lapsi rohkem lugema ja juhtida neid eakohase väärtkirjanduse juurde.

Lugemisprogrammis saab osaleda 21. augustini.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments